![]() |
PC Word Komputer - Roxio i Ashampoo - byly zamieszczone pelne bezplatne wersje, wymagana wylaczne rejestracja na stronie producenta.
Tak i skorzystalem i mam za friko :) Warto. Ps: kto pamieta jeszcze program To Go! do nagrywarek 2x :) Mam go (oryginal) jeszcze z dyskietka licencyjna (to byly zabezpieczenia :) |
Kiedys (jeszcze przed nero) byl calkiem niezly program GEAR. Obecnie jest juz wersja chyba 7.0.
Osobiscie uzywam (oprocz Nero Express 5 i 6 (express bee ale przynajmniej mam legalne)) programiku BurnOnCD/DVD. Darmowy i bardzo fajny. Ma nawet UDF i wypalanie i tworzenie jednosesyjnych ISO i MDS oraz mastering DVD (z VIDEO_TS). Kuleje roche wypalanie muzyki (tylko wav) ale od czego jest rewelacyjny Burrrn!. Nero 4 bylo super, do piątki jakos sie przemoglem. Nero6 juz mi sie nie podobalo (pakiet bardzo i niepotrzebnie utył) a siódemke wole omijac z daleka. Uwazajcie na pismo enter. Kupilem majowy numer z InterVideo DiscMaker (calkiem fajny program). Niestety kilka funkcji nie dziala (np nagrywanie i tworzenie obrazow, mimo ze w pismie sa one dokladnie opisane wraz ze screenshotami!, u mnie sa niedostepne) a redakcja mnie zwyczajnie olala (niby to kontaktowali sie z producentem i tak sie juz pół roku kontaktują) , podobnie jak jeszcze paru innych uzytkownikow ktorzy mieli problem z rejestracja. A kiedys (ponad 10 lat temu .... :D) takie fajne pisemko bylo... |
Cytat:
|
troszkę softów do wypalania znajdziemy tutaj...http://www.cdrinfo.pl/downloads/cdr-rest_of_soft
|
Cytat:
|
Monopol zawsze zle dziala. Nawet w nagrywaniu.
Testuje kazdy program do nagrywania, ktory mi wpadnie w rece :D Obecnie: ROXIO RecordNow. Ma zalety: maly, dobry, bezplatny. Po co uzywac kobyly (Nero) jak wystarczy taki. Albo programik ze stajni Ashampoo - rowniez bezplatny. 99% userow nie wykorzysta 90% mozliwosci Nero :) wiec tylko owczym pedem mozna wytlumaczyc namietne uzywanie Nerona. Do kopiowania to jednak CDRWin - bez konkurencji, +Alcohol (ale to tylko powyzej 18+) :) |
Witam!
Co to jest "mania" ?? Czy tak trudno uzyc slowa posiadania? Alternatywy... owszem sa, ale po co sie nimi zajmowac, skoro Nero dziala doskonale... Obecnie mam 6.6.0.16 i jestem bardzo zadowolony, zrezygnowalem nawet z Feurio! do nagrywania muzyki. Szkoda tylko, ze Nero nie wspiera Atrac3plus, no ale Nero nie ma nic wspolnego z Sony, wiec nie ma sie co dziwic :( |
Dla mnie alternatywa jest Ashampoo Burning Studio 5, nie mam z nim żadnych kłopotów, interfejs jest przejrzysty, szczerze polecam
|
alterantywy zawsze istnieja - Roxio WinOnCD (chyba jeszcze istnieje) i inne, poszukaj. Co do jakości - raczej nie
|
Jeśli nie Nero to co ?
Witam
To moj pierwszy post na tym forum, jak mi sie spodoba to bede wiecej poscil ;) Pytanie jak w temacie, chodzi o soft do palenia. Od poczatku "mania" mojego Liteona 32123S uzywalem Nero 5 bo dostalem go razem z palnikiem. Czy rodzaj softu jakim wypalam ma wplyw na jakosc tego co wypalilem i czy istnieja jakies alternatywy dla Nero ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02. |