![]() |
z cd do ape
czy moglby mi ktosa krok po kroku wytlumaczyc jak zgrac lyte audio cd do formatu ale tak zeby byla w jednym pliku ape + cue i zeby przy wypalaniu dzielil na pojedyncze piosenki :) z gory dzieki
|
Ilość załączników: 1
EAC do wav + cue
Monkey's Audio skompresować wav do ape. |
Można też zgrać do wav. a następnie dopiero skompresować do APE i edytować plik cue w notatniku zmieniając końcówkę nazwy z wav na ape.
|
tylko ze jak jest plyta audi z danymi to on dane widzi jak utworu to co zrobic zeby bylo w jednym pliku ale bez danych http://img120.imageshack.us/img120/6780/0001cg.jpg
albo (w co jednak watpie ale dla swietego spokoju zapytam) czy jak zgram razem z danymi i poznie wypale to dane będą (ale chyba nie bo to bedziw w wav) |
Cytat:
nigdy nie próbowałem zrobić ape z takiego audio.... może najpierw wycjągnąć wszystkie utwory do wav, zrobić nową kompilację audio i z niej.... trochę dookoła ale nic mi na razie do głowy nie przychodzi... |
zrób cue+wav ...potem wav do ape, cue odtwórz w notatniku i w nazwie pliku źródłowego zmień rozszerzenie z wav na ape.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
problemu nie ma - przed chwilą sprawdziłem - EAC zgrywa tylko muzykę i nie protestuje.
|
dzieki
|
Co widze to płyta jest w formacie Extra CD, czyli na początku są ścieżki audio a potem dane. EAC zgrywa tylko ścieżki audio, jeśli zależy ci na dodatkach multimedialnych (ścieżka z danymi) ...zrób tak jak kolega Piotr pisze.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:11. |