Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zdjęcia i wideo (https://forum.cdrinfo.pl/f88/)
-   -   Problem z Nero Vision Express!! (https://forum.cdrinfo.pl/f88/problem-nero-vision-express-57413/)

EvA 01 10.10.2005 21:44

Wielki dzięki!!
Spróbuje w tym twoim programie jak będzie działać to będę bardzo wdzięczny!! :D:D :) :)

P.S Widać, że się na tym znasz :pisze:

mckalyka 09.10.2005 17:37

Cytat:

Napisany przez EvA 01
Aha !!
Format dzięku Windows Media V2!!
To dobrze czy źle??!!
A jak tak to czy można to zmienić!!

Hmm. Nie wiem czy dobrze myśłe i ci radze, jeśli źle to prosze niech mnie ktoś poprawi. Piszesz ze nagrałeś w Nero Vision. To znaczy (przerobiłeś film z avi do dvd za pomocą nero i potem nagrałeś )? Jeśli tak to błąd mógł być w opcjach Nero Vision, a dokładniej (więcej opcji-opcje wideo-DVD video-format audio-automatycznie) I w ten oto sposób dzwięk filmu został zakodowany tym samym codekiem co film avi, a widocznie twój odtwarzacz dzwięku w tym formacie nie obsługuje. Rada moja taka: przekonwertuj film w programie dvd2svcd a następnie nagraj na płytke. Jednak jeśli koniecznie chcesz używać Nero Vision to tam gdzie jest format audio wybierz np: stereo. A tak pozatym to nie słyszałem o takim formacie, ale jest dużo rzeczy o których nie wiem:D

EvA 01 08.10.2005 21:34

Aha !!
Format dzięku Windows Media V2!!
To dobrze czy źle??!!
A jak tak to czy można to zmienić!!

mckalyka 08.10.2005 10:09

Cytat:

Napisany przez EvA 01
Dzięki za odpowiedź!!
Czyli albo cos nie tak z DVD albo z nagrywarka suuper :|

Nagrywarka raczej jest sprawna skoro nagrywa. Natomiast jeśli masz stary otwarzacz DVD to może nie być kompatybilny z dzwiękiem w którym jest nagrany film. Otwórz którys z plików VOB w programie GSpot i sprawdz w czym jest zakodowany dzwięk, a następnie w instrukcjo odtwarzacza czy dzwięk w takim systemie odwarza (jeśli np: dzwięk jest w formacie mp3 a twój odwarzacz go nie obsługuje to dzwięku nie będzie).

EvA 01 07.10.2005 22:27

Dzięki za odpowiedź!!
Czyli albo cos nie tak z DVD albo z nagrywarka suuper :|

mckalyka 07.10.2005 20:13

Problem może być taki że twój odtwarzacz może nie odtwarzać dzwięku w którym jest nagrany film.

modziq 07.10.2005 18:38

Folder Audio_ts jest nie potrzebny-jest on u zywany do DVD - AUDIO a nie do filmow.Prawdopodobnie cos jest z nagrana płyta choć osobiscie nie miałem nigdy takiego problemu a filmów "troszkę" juz powypalałem.Spróbuj przerobić film jeszcze raz i nagrac na lepszy nosnik.
P.S. Może coś z kabelkami przy odtwarzaczu??

EvA 01 07.10.2005 18:01

Problem z Nero Vision Express!!

Mam pytanie!!
Nagrałem na płytke DVD pewne odcinki jednego filmu.Wszytko jest ładnie i pięknie, ale jak włożylem płytkę do domowego odtwarzacza DVD to mam obraz,
ale .... nie mam dźwięku :/!!Wiecie co się moglo stać ???

Z góry THX za odp!! :)

P.S Na kompie jak odtwarzam z płytki to mam dźwięk :/
Aha na plytce nie ma pliku Audio_ts (czy cos takiego) tylko Video_ts!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:11.