![]() |
No kupiłem BenQ. Jak na razie jestem zadowolony :-)
|
tylko benq z tych dwóch nienawidzę liteona a od dzisiaj neca
|
Co przeglądam forum to widzę tylko - "LiteOn - Problem". Zraziło mnie to trochę. A o BenQ jak na razie nie mogę przeczytać złego zdania. Głównie nagrywam płytki 8x, więc taka prędkość nagrywania mnie interesuje. A i nie chcę 20% płytek wyrzucić do śmieci z powodu błędów zapisu :/
|
No coz. Zdecydowanie nie odradzam Litka 1693S, jednak nie ukrywam, ze za te same pieniadze mozna miec nagrywarke lepsza, czyli BenQ DW1640.
Naped ten obsluguje bitsetting. Chociaz, hms, trzeba przyznac ze 1693 sprawuje sie lepiej na predkosciach do 8x, a BenQ na 16x. Jednak biorac pod uwage to, ze obie nagrywarki sa promowane jako "nagrywarki DVD/RW 16x", mysle, ze wybor jest jasny. |
|
Co kupić? LiteOn 1693S czy BenQ 1640? PILNE !
Tak się zastanawiam nad zakupem nowej nagrywarki DVD. Obecnie posiadam Litka 812S@832S.
Byłem przekonany aby kupić LiteOna, jednak z tego co przeczytałem na forum, to jakośc nagrywarek tej firmy drastycznie spadła i chyba nie warto jej kupować. Teraz na topie jest BenQ. Męczy mnie natomiast jedno pytanko. W litku można było sobie bezproblemowo ustawić booktype, aby wszystkie +R były nagrywane jako -ROM. Czy taki manewr jest możliwy w BenQ? Proszę o szybką odpowiedź. No i czy na coś jeszcze muszę zwrócić uwagę przy zakupie BenQ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:46. |