![]() |
Instalowanie nowego Windowsa XP
Chicałem zainstalowac koledze Winowsa Xp Profesional,ale się nie da ponieważ zmieniam w biosie cdrom czy coś takiego i zapisuje save ;)
Gdy wyjde z biosu pisze "uruchom windows z płyty naciskając dowolny klawis" to ja naciskam dowolny klawisz.Nastepnie pisze mi"Instalator sprawdza dane sprzętowe komputera"gdy to zniknie to jest czarny ekran i nic sie nie dzieje dlaczego ? Dodam tylko że mój kolega był w sklepie komputerowym i gościu mu skasował wszystko z dysków ,bo sam tego chciał mój kolega i nie zainstalował mu XP,a to chciał.:( Przepraszam za niesensowną wypowiedź ale pisałem na szybkiego moze mi ktoś powiedzieć byle szybko w czym jest problem ? |
Pamieci RAM, karta grafiki, MoBo, - kazdy element jest podejzany.
|
troche to dziwne ale masz bootowalna plyte XP ?
pokazuje ci sie niebieski ekran i gasnie to proponuje zrobic ponownie format dysku twardego lub sprawdzic w biosie czy jest on wykryty :) sprobowac z dyskietki startowej od 98 i odpalic Xp z palucha :) a jak nie to tak jak @yahol mowi :D |
Dodam że Instalka Xp nie jest orginalna.
Może to cos przeszkadzać ? |
Cytat:
pozdro ;) |
Przetestuj pamieć ram mem testerem lub inny wynalazkiem do testowania ramu ;)
|
A płytka z XP jest dobra??? Może spróbuj z inną płytą.
|
A moze ma jakiegos Ge Force 4 wersje OEM, pamientam, ze instalka Win XP bez zadnych SP nie radzila sobie chyba z ta karta i nie wyswietlala obrazu podczas instalacji...
|
Cytat:
U mnie na dwóch komputerac instalka przebiega bez problemów. Pierwszy Athlon 1700 Drugi Intel 2600 obydwa GF4. |
... napewno nie wystartuje żadna instalka winXP bez service packow na GF2, nie wiem jak na GF4. Chodzi o karty graficzne nieznanych producentów.
|
Cytat:
Poprzednio instalowałem na jakimś gównie ale z ponad 256 Ramu i poszło. |
Mnie tez sie instalowal xp bez SP a mam Geforce 2 MX
|
Cytat:
|
testowałem 3 różne kompy (w tym mój), na wszystkich był GF2mx, marki Ennyah z Tajwanu, instalacja kończyła się na takim komunikacie jak u M@tti'ego. Sprawa była głośna w 2001 i 2002 roku M$ wypuścił jakąś łatkę, a problem rozwiązał definitywnie sp1.
|
GForce 2 - tak ma, wszystko sie instaluje, oprocz XP. Na czas instalki trzeba wymienic karte.
Pozniej juz bez problemow. Nie jestem pewnien czy SP1/2 rozwiazal ten problem, bo sie tej karty i kompa pozbylem. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08. |