![]() |
O dzięki ci o panie, dzięki!
|
Cytat:
następna, czysta z tego samego kija (na tamtej nagranej nie chce pokazać :| ) Disc Type CDR (A-) Manufacturer Taiyo Yuden Company Limited Material Cyanine Media ID 97:24:01 Length 79:59:72 Capacity 702,80 MB Free Size 702,80 MB Free Blocks 359845 Total Tracks -1 Maximum Read Speed 12x Maximum Write Speed 52x Current Write Speed 52x CLV Write Speed Performance Descriptor 1 52x CLV Write Speed Performance Descriptor 2 48x CLV Write Speed Performance Descriptor 3 40x CLV Write Speed Performance Descriptor 4 32x CLV Write Speed Performance Descriptor 5 24x CLV Write Speed Performance Descriptor 6 16x CLV Write Speed Performance Descriptor 7 12x CLV Write Speed Performance Descriptor 8 10x CLV Write Speed Performance Descriptor 9 8x CLV Write Speed Performance Descriptor 10 4x CLV |
Dzięki, dzięki Łowco, ale to nie z TY, tylko jakiś nieznany producent Verba, a chodziło o Verba 52x z TY. Tak czy owak nie wyglądają te wyniki różowo (chyba już były gdzieś te Verby non name-producent na cdrinfo.pl).
|
Ilość załączników: 1
Wiesz nawet nie pamiętałem, że się mam na Ciebie gniewać (jak się naprawdę gniewam walę w ryj :D ) ale po przeczytaniu wszystkich Twoich postów stwierdzam - Masz test :)
Taiyo Yuden Verbatim Pastel CD-R 52x palona 32x |
A testów dla mnie jak nie ma tak nie ma. :(
|
Cyjanina (czysta) nie nadaje sie do zadan archiwizacyjnych ze wzgledow na jej niestabilnosc chemiczna.
Najwyrazniej ta plyta, ktora mam, pewnie uzywa wlasnie takowego materialu... Dzisiejsza cyjanina nie jest juz ta sama jak wtedy - dodaje sie do niej dodatkowe substancje przedluzajace jej zywotnosc (a AZOcyjanina i FTALOcyjanina to dwa odmienne typy podloz - azo zostalo opracowane przez Verbatima, a ftalo przez Mitsumi (bodajze)). |
Cytat:
To prezent ode mnie w dowód przyjaźni Co ciekawe, to na cyjanienie bez owych przedrostów typu np. azo- są też Vebatimy z TY!!! Ciekawe dlaczego, skoro to takie wg ciebie badziewie, linuxowy Pingwinie? Czyżby ci Japończycy produkowali małożywotny produkt dla Verbatima, po prostu badziew? Ciekawe co mi na to odpowiesz, bo krytykowałes ta cyjaninę, a może być jednak zahartowana przed działaniem promieni UV w oparciu o domieszki. Link w sprawie Verbatimów z TY na cyjaninie, bym nie byl gołosłowny: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...na+taiyo+yuden |
Cytat:
Ja mam plyte cyjaninowa, nagrana - na nie wiem jakim sprzecie i nie wiem przy jakiej predkosci - ale w roku 1998. Dzisiaj jest juz nieodczytywalna. Jedyne, co mi sie udalo z niej wyciagnac, to ATIP - mowi wlasnie o warstwie cyjaniny i producencie...czyli CMC Magnetics - moze to tez wyjasnic jej kiepska trwalosc. |
Task trąbią wszyscy, ale gdzieś ktoś robił test Verbatimów 52x TY i wyniki paleń były takie średnie.
|
verbatim od tayo sa najlepsze na rynku lepsze niz tdk ;P
|
Na razie się rozglądam tu i tam. Myślę sobie, że Verbatimy z TY byłyby niezłe. Ostatnio kupiłem TDK 52x.
|
Cytat:
A jakie Ty nosnik-i PREFERUJESZ :D |
noć trwałość cyjaniny nie jest taka zła, jeśli jest przechowywana płyta wciemności (zabezpieczona przd promieniowaniem UV, które nie jest promieniowaniem typu RTG, czyli przenikliwym!).
Kolejne przelatywanie lasera po płycie ponoć nie szkodzi cyjaninie, bo to inny typ promieniowania niż UV (ultafioletowego). Może zatem to mit z tą cyjaniną, że taka kiepska dla trwałości płyty, bo z tego co czytałem, jest wzbogacana o specjalne związki hamujące proces jej rozkładu? Jak ktoś dobrze przechowuje płyty, logicznym sie wydaje, że pożyje ona bez procesów rozkładu barwnika długo, tyle co ftalocyjanina, albo azocyjanina. Oczywiście poczekam cierpliwie na Twój test z Litka i z góry za niego dziękuję i pozdrawiam. Za test z góry dziękuję i uzbroję się w cierpliwość. |
Cytat:
Zębami :szczerb: mam przetestować, czy jak? Jak tylko go dostanę to przetestuję 8 ) Widziałem te płyty także w Makro :wow: tylko trochę drożej 33,50 czy coś koło tego, tylko że nośnik to cyjanina, więc palić się będzie dobrze ale gorzej z trwałością:( |
A gdzie testy? Czekam i nic! Skoro ktoś się chwali, to niech się chwali do końca, łacznie z testami wypalania. ((
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:13. |