![]() |
Mały problem z LG DVD-ROM DRD8160B
Jak w temacie. Moja nagrywarka CD, tej samej firmy, uległa zniszczeniu. Kolega pożyczył mi swojego DVD, bo z niego nie korzysta, a ja póki co będę mógł normalnie pracować, dopóki sobie nie kupię nowego odtwarzacza. I teraz: podłączyłem DVD, wszystko wydaje sie w porządku, ale wogóle nie czyta płyt! U kolegi wszystko jest w porządku, tylko u mnie jest coś nie teges... Podłączone wszystko jest w porządku, tego jestem pewien. Może to wina Biosu, czy czegoś tam, nie wiem nie znam się na tym :P Może pomoże informacja że nigdy wcześniej nie posiadałem DVD na swoim PC, nigdy też nie instalowałem żadnych sterowników do niego. Z góry dzięki za odpowiedź!
Edit: jeśli będziecie mi odpowiadać i powiecie mi co mam zrobić, to bardzo proszę o wytłumaczenie jak upośledzonemu, jestem w tej dziedzinie kompletnym ignorantem :) |
Cytat:
Ewentualnie spróbować można na samej taśmie zamienić A poza tym to strasznie nagmatwane jak dla mnie Co się zepsuło? Nagrywarka? To co jest podłączane? DVD? I ono też nie działa? Czy tylko nagrywarka nie działa? W jaki sposób nagrywarka uległa zniszczeniu? Kto ją zniszczył? Kolega? Czy ten DVD-ROM? No i teraz najważniejsze: na czym konkretnie polega ten nie teges? ?????????????????? |
Zworki są w porządku, podłączone wszystko jest w porządku. Ujmę to tak: system wykrywa dvd, dvd czyta płyty, ale kiedy próbuję "wejść" w płytkę, nic sie nie dzieje. To samo jeśli chodzi o różnego rodzaju autosterty. Autoster, np. gry uruchamia się, ale jeśli chcę zainstalować to nic sie nei dzieje. A nagrywarka uległa uszkodzeniu mechanicznemu (moja wina...), dlatego nie działa :P Wcześniej działała, ale po tym uszkodzeniu nei odważyłem sie jej włożyć do komputera... Jestem pewien że przebita na wylot i tak by nie działała...
|
Cytat:
Bo jeżeli spier....ła się spawarka to niewykluczone, że uszkodzona przy okazji została i taśma :taktak: |
Hmm... Ogólnie rzecz biorąc problem sam się rozwiązał, tuż po reinstalce Winshitu i formacie dysku :P Wina leżała po stronie systemu operacyjnego... Czyli, dzięki za pomoc, poradziłem sobie, topic można zamknąć ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:14. |