![]() |
Też używam EMTEC-ów i takich x4 i takich x10. I też kasuję często (TOC i całe) bo przenoszę dane, wykonuję testy zapisu (jak trudniejsza płyta) i nie miałem problemów. :)
|
a moja płytka przy wykorzytania InCD zachowała się dziwnie - kiedyś pisałem o tym na tym forum... ale tylko raz, ale że czytałem że inni użytkownicy też miewają problemy... więc nie wykluczam że to może się zdarzać częsciej.
|
No właśnie, moje 2 EMTEC'i High Speed ciężko pracują od 3 miesięcy i ani raz nie nawaliły (ponad 100 formatowań na każdym), może trafiłem na dobre egzemplarze.
|
A'propos EMTEC/BASF: mam parę takich płyt (2x-4x), używam ich do przenoszenia danych między pracą (nagryw. HP 8x) a domem (nagryw. TEAC 8x). Nagrywam, kasuję i tak w kółko. Płyty mają już prawie rok - i żadnych problemów. Może po prostu mam szczęście, ale wydało mi się to trochę dziwne w kontekście problemów z tą marką omawianych na Forum.
Pozdro.6 |
Jak masz możliwośc to sprawdź tą płytkę na innym kompie - może faktycznie nagrywasz na płytce (może Emtec?) której Twoja nagrywarka nie kocha? :)
|
moze troszke wiecej?
nagrywales normalnie czy zapisem pakietowym? czym nagrywasz? jezeli nero to mala pomoc: -odpal nero -daj nagrywarka -> kasowanie nosnika wielokrotnego zapisu -> całkowite kasowanie plyty -> kasuj - dopiero teraz wloz plytke do nagrywary powinno ja skasowac bez problemu |
Padnieta CDRW?
cos dziwnego stalo sie z moja cdrw po nagraniu... otoz gdy wkldam ja do napedu... czyta i czyta i czyta i tak w nieskonczonosc... zupelnie sie blokuje... co sie stalo? jest napisane takze ze dysk nie jest sformatowany :-?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:10. |