Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Zmiana Koloru w avi. (https://forum.cdrinfo.pl/f2/zmiana-koloru-avi-57641/)

teklan 14.10.2005 10:05

Zmiana Koloru w avi.

Mam takie pytanie, jakim programem można zmienić barwę, nasycenie koloru w filmie avi.
Zassałem film i kolory są do bani dlatego przed wypaleniem na płytkę chciałbym to zmienić.
Proszę o jakąś sugestię.

gallus 14.10.2005 10:36

Nasycenie i jasnosc mozesz zmienic w Virtual Dub-ie, niestety bedziesz musial reencodowac film...

teklan 14.10.2005 12:53

Cytat:

Napisany przez gallus
Nasycenie i jasnosc mozesz zmienic w Virtual Dub-ie, niestety bedziesz musial reencodowac film...

Albo neidowidzę bo nie mogę w VirtualDubie znależć tej opcji do zmiany nasycenia.... ???

teklan 17.10.2005 07:42

Cytat:

Napisany przez teklan
Albo neidowidzę bo nie mogę w VirtualDubie znależć tej opcji do zmiany nasycenia.... ???

Chodzi mi o to, że mam kilka filmów avi. i mają zielonkawą barwę, więc chciałem zmienić barwę nasycenia koloru i dopiero wypalić na płytce lecz nie bardzo wiem jakim programem mam to zrobić.
Oczywiście przy oglądaniu na kompie to wszystko jasne jak to zrobić, ale mnie chodzi o zmianę barwy nasycenia filmu i zapisania go na płytce.
Bardzo proszę o pomoc ???

PIOTR34 17.10.2005 11:09

Wiem że taką możliwość ma Pinnacle Studio 8,9, 10 problem jest w tym że ma problemy z divx'ami, a 10 to już wogóle nie polecam, bo panowie z pinnacl'a wypuścili bubel na rynek ;)

teklan 17.10.2005 11:15

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Wiem że taką możliwość ma Pinnacle Studio 8,9, 10 problem jest w tym że ma problemy z divx'ami, a 10 to już wogóle nie polecam, bo panowie z pinnacl'a wypuścili bubel na rynek ;)

Czy nikt nie może mi zasugerować jakim programem i jak mam to zrobić?
Chciałem sobie wrzucić to na płytkę i odtwarzać w stacjonarnym Dvd, natomiast odtwarzanie na kompie nie stanowi problemu bo zmieniam sobie barwę i nasycenie w odtwarzacz.... ???

PIOTR34 17.10.2005 11:28

Cytat:

Napisany przez teklan
Czy nikt nie może mi zasugerować jakim programem i jak mam to zrobić?
Chciałem sobie wrzucić to na płytkę i odtwarzać w stacjonarnym Dvd, natomiast odtwarzanie na kompie nie stanowi problemu bo zmieniam sobie barwę i nasycenie w odtwarzacz.... ???

Hej, ale napisz do jakiego formatu chcesz to zrzucić. Z treści twojego pytania wynika że to ma być avi, nic nie piszesz o innym formacie :| Napisz konkretnie co chcesz zrobić, nikt z nas nie jest jasnowidzem ;)

teklan 17.10.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Hej, ale napisz do jakiego formatu chcesz to zrzucić. Z treści twojego pytania wynika że to ma być avi, nic nie piszesz o innym formacie :| Napisz konkretnie co chcesz zrobić, nikt z nas nie jest jasnowidzem ;)

Filmy są zapisane w formacie avi. i w takim chcę je zostawić...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47.