Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dziady cz.3 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dziady-cz-3-a-57801/)

memorando 19.10.2005 17:21

Cytat:

Napisany przez Ormianin
A zdarzylo Ci sie po drodze (po pijaku oczywiscie) zaczepic przypadkowo wiate PKS?

W sumie musze przyznac ze prowadziles bardzo literackie zycie w szkole...

Nie literackie. Zniszczyłem sobie życie.... nie do końca hamulec zadziałał:) Powiem krótko warto się uczyć. Piąć w górę. Wiatę zdemolowałem po pijaku, niedoszukali się czynu karalnego w tym niska cena. po za tym nie tylko wiatę. Mam prawą rękę zszytą bo windę zniszczyłem, jak byłem po wizycie u pewnej osoby... Nie jest sztuką pić a;e jest sztuką, rozumieć co się mówi, i co robi, i odpowiadać za to z pełną odpowiedzialnością. Ja akurat po pijaku nie raz byłem w kajdankach. A uważam, to za głupotę. Po za tym. Warto się uczyć, papier jest ważny, im większa wiedza, tym mniejszym sie jest prymitywem. A z skąd wiesz czy za 2 lata podczas rozmowy towarzyskiej , ci się nie przyda wiedza kim był adam mickiewicz, kim władysław mickiewicz:) Życie niweluje naszą głupotę każdego dnia i pokazuje na jakim jesteśmy poziomie....

Ormianin 19.10.2005 16:28

Cytat:

Napisany przez memorando
ja piłem pół litra przed polskim, siedziałem i takie mówiłem, [...]. Potem pijany wracałem do domu. [...]

A zdarzylo Ci sie po drodze (po pijaku oczywiscie) zaczepic przypadkowo wiate PKS?

W sumie musze przyznac ze prowadziles bardzo literackie zycie w szkole...

Air 19.10.2005 15:41

Cytat:

Napisany przez mallow
"Rosja jest imperium diabla"

mówiąc młodzieżowym slangiem - Evil Empire

mallow 19.10.2005 15:33

Mialem to w 2 klasie, ale nie jako wypracowanie do domu ale niezapowiedziany sprawdzian z czytania ze zrozumieniem. Jestes na mat-fizie ze tak was rozpuszczaja domowymi wypracowaniami. O ile dobrze pamietam to model do tego byl kosmiczny.... Najpierw zinterpretuj to co masz we fragmencie, czyli strach przed utrata posady, wladza pieniadza, zazdrosc itp itd. najciekawszym argumentem jaki uczen musi sie domyslic z tego fragmentu, to w modelu jest takie cos: "Rosja jest imperium diabla" czy cos takiego, nie zapomnij o tym napisac :)
pozdro

ed hunter 19.10.2005 14:41

Cytat:

Napisany przez memorando
ja piłem pół litra przed polskim, siedziałem i takie mówiłem, interpretyacje, że polonistka mnie stawiała w gronie najlepszych ucznió do matury. Potem pijany wracałem do domu. Wypijałem ćwiarkę. I spałem do następnego dnia. # lata piłem jak alkoholik co śmieszniejsze nie widać było tego po mnie:D:D

są nawet zdjęcia z tamtych czasów ;p

memorando 19.10.2005 14:32

Cytat:

Napisany przez rycho
Oni chlali i ćpali, a ty teraz wykształcony jesteś.:D
Coś w tym jest.

ja piłem pół litra przed polskim, siedziałem i takie mówiłem, interpretyacje, że polonistka mnie stawiała w gronie najlepszych ucznió do matury. Potem pijany wracałem do domu. Wypijałem ćwiarkę. I spałem do następnego dnia. # lata piłem jak alkoholik co śmieszniejsze nie widać było tego po mnie:D:D

rycho 19.10.2005 14:25

Cytat:

Napisany przez Air
Może nie dosłownie, ale w podobnym tonie wypowiedziałem się na maturze ustnej z polskiego, kiedy wylosowałem interpretację wiersza Szymborskiej (jej szczególnie nie czaję). Co najlepsze zdałem :)

Oni chlali i ćpali, a ty teraz wykształcony jesteś.:D
Coś w tym jest.

Air 19.10.2005 14:17

Cytat:

Napisany przez woitas
swoją drogą, śmieszą mnie lekko te wszystkie nawiedzone interpretacje dzieł.
kolesie pisali dla kasy, z miłości do laski (lub faceta :P) albo z nudów będąc pod "wpływem" a my doszukujemy się cudów na kiju w tym częstokroć bełkocie.

Może nie dosłownie, ale w podobnym tonie wypowiedziałem się na maturze ustnej z polskiego, kiedy wylosowałem interpretację wiersza Szymborskiej (jej szczególnie nie czaję). Co najlepsze zdałem :)

-Kowalik- 19.10.2005 12:06

Cytat:

Napisany przez Remix

Kowalik mam wrazenie, ze jak to pisales to miales mine, jak ten bobas z avatara :D

Dokładnie tak, do tego dostałem szczękościsku :)

memorando 19.10.2005 10:07

Cytat:

Napisany przez woitas
kolesie pisali dla kasy, z miłości do laski (lub faceta :P) albo z nudów będąc pod "wpływem" a my doszukujemy się cudów na kiju w tym częstokroć bełkocie.

zgodzę się ze recenzenci są walnięci. Czytając np. napuszone recenzje Beetovensa symfoni wykonanej przez miernego dyrygenta, peany na temat jego nowatorstwa to się śmiać się mi chce. każde dzieło ma indywidualny styl, albo się podoba, i rozumiemy je podkreślam rozumiemy. Albo nie czytajmy, niesłuchajmy. Bo wszystko stanie się analizą i utraci piękno...

woitas 19.10.2005 09:54

memorando 19.10.2005 02:02

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
sorry leniem nie jestm uczyc sie ucze dobrze
napisac napisze to i raczej na cos kolo 4-5 prosiłem o małą rade tylko tyle.....

4 lub 5?? hmmm pamiętasz z 1 klasy i 2 , 85 do 95 % materiału?? Kolego, jak ja chodziłem do liceum, zasdady były proste:) 85 % materiału dobrze zna się na rzeczy dobry. 85 % do 95 % bardzo dobry. Celujący, wiedza ponad program. Wracając do tematu

Mickiewicz ukazał starcie się dwóch ideałów, prometeizm, versus mesjanizm. to ci powinno pomóc jak myślisz, nowy prąd przeciw staremu.

memorando 19.10.2005 01:49

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
Człowiek pod władzą despotyzmu. Rozważ problem odwołując sie do sceny "Sen senatora" oraz innych wybranych freagmentów "Dziadów" cz. 3 Adama Mickiewiecz

ehe :) musze napisać takie wypracowanko :) czy ktos ma jakies argumenty lub coś?

P.S A mozę by tak dział szkołą zrobić lub coś?

W tym pokoleniu nowym na 2000 studentów polonistyki może jeden zrobi doktorat. Szkoda tłumaczyć wam wszystko. Tylko wypracowania. Zrozumiesz co mówię jak będziesz mieć 23 lata, i zabraknie ci, logiki, analizy sytuacyjnej, abstrakcyjnego myślenia, pamięciowego liczenia dużych ciągów liczb. Tylko wypracowania, kalkulatory, i mózgi leniwe, nie wytrenowane. Wszystko się w życiu przydaje. nawet rachunek prawdopodobieństwa często się przyda, np. w kasynie itp itp:D:D

Burak_PL 18.10.2005 21:09

sorry leniem nie jestm uczyc sie ucze dobrze
napisac napisze to i raczej na cos kolo 4-5 prosiłem o małą rade tylko tyle.....

Remix 18.10.2005 20:57

Witam!

W sumie racja... jak ktos nie chce pomoc (tak jak ja :P) to po prostu nie powienien sie wypowiadac w tym temacie.
No ale z drugiej strony.... buahahaha sorry nie bede rozpoczynal wywodow :D :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:27.