Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Umowa kupna sprzedaży (https://forum.cdrinfo.pl/f5/umowa-kupna-sprzedazy-57902/)

mariocool 10.04.2009 10:14

witam jak bedzie wygladała umowa kupna sprzedazy gdy sprzedajacy chce pozostac wspolwlascielem pojazdu?

Morris 24.10.2005 02:41

Cytat:

Napisany przez ManDragon
Taką umowe sporządza się w 2 identycznych egzemplarzach. Czyli według tego co napisałeś sprzedający idzie do wydziału komunikacj wyrejestrować samochód z umową kupna?? :>

Nie wiem jak to się stało, ale jakimś dziwnym trafem napisałem "kupna". Cóż mało snu i pośpiech...

Prawidłowa nazwa to oczywiście "UMOWA SPRZEDAŻY"

Burak_PL 21.10.2005 17:13

dzięki :) dzięki wielkie juz wszystko wiem :)

woitas 21.10.2005 11:23

tutaj znajdziesz wzory w formacie *.doc różnych pism etc.

ManDragon 21.10.2005 11:18

Cytat:

Napisany przez Morris
Tylko nie tytułuj jej jak tego topiku, bo nie ma czegoś takiego jak umowa kupna-sprzedaży. To jest umowa kupna.

Taką umowe sporządza się w 2 identycznych egzemplarzach. Czyli według tego co napisałeś sprzedający idzie do wydziału komunikacj wyrejestrować samochód z umową kupna?? :>

@Burak_PL pamiętaj że oprócz umowy k-s trzeba jeszcze wypełnić druk pcc-1 (i załącznik pcc-1a jeśli kupujesz na współwłasność), który składasz w ciągu 2 tygodni od zakupu auta w skarbówce

Morris 21.10.2005 04:54

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
juz mam z góry dzięki za chęć pomocy :)

Tylko nie tytułuj jej jak tego topiku, bo nie ma czegoś takiego jak umowa kupna-sprzedaży. To jest umowa kupna.

Burak_PL 20.10.2005 22:44

Cytat:

Napisany przez epol
Moge jutro CI podeslac skan umowy jaka ja miesiac temu mialem.

juz mam z góry dzięki za chęć pomocy :)

epol 20.10.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
Witam szukam umowę kupna sprzedaży pojazdu samochodowgo ale by tma równeiż był współwłaściciel :) z góry dzięki :)

Moge jutro CI podeslac skan umowy jaka ja miesiac temu mialem.

Burak_PL 20.10.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez namor
ale chyba słabo goglowałeś
UMOWA

:ysz: :\ :blee: przecież napisalem ze googlowałem i znalazłem umowy kupna sprzedaży ale nie znalazłem umowy ze współwlascicielem :)

@Mac użyłęm twego sposobu ;) skopiowałem tylko to co w kupującym i git :) dzięki :)

namor 20.10.2005 19:50

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
(...)

p.s. juz googlowałem :) ale nic nie znalazło

ale chyba słabo goglowałeś
UMOWA

Burak_PL 20.10.2005 19:32

hmmm spróbuje jak juz nie będę miał gotowca :) ale nadal szukam jakby co :)

MacGyver 20.10.2005 19:27

Ja robiłem to w ten sposób, że wpisałem imie i nazwisko współwłaściciela zaraz po nazwisku właściciela (czyli "kupującym XXX i YYY") a poniżej (tam gdzie było jakieś wolne miejsce) dopisywałem PESEL oraz serie dowodu osobistego współwłaściciela.

Burak_PL 20.10.2005 19:20

Umowa kupna sprzedaży

Witam szukam umowę kupna sprzedaży pojazdu samochodowgo ale by tma równeiż był współwłaściciel :) z góry dzięki :)

p.s. juz googlowałem :) ale nic nie znalazło

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:40.