![]() |
blokada pulpitu XP
Szukam programu blokujacego dostep do pulpitu bez podania hasła. (cos w stylu System Lock ale działającego pod windows XP)
|
blokada pulpitu? chodzi ci o zablokownaie mozliwosci dodawania/usuwania ikon, zmiany tapety itp? masz winde w wersji pro? to wpisz w uruchom gpedit.msc - troche poszukasz ale mozna zablokowac praktycznie wszystko
uwazaj zeby nie przesadzic - tym programem mozna uszkodzic nieodwracalnie system czy moze chodzi ci o zablokowanie dostepu do kompa bez wylogowywania sie z niego? wlacz logowanie klasyczne i opcja blokady bedzie dostepna po wcisnieci ctrl+alt+del wcisniecie enter blokuje kompa, wymagane haslo biezacego uzytkownika zeby odblokowac |
trochę sprecyzuj pytanie.
zazwyczaj blokuję dostęp do kompa używając kombinacji klawiszy WIN+L (win to ten klawisz obok alt'a). |
chodzi o takie zablokowanie komputera żeby po włączeniu uruchomiły się wszystkie programy ale nie mozna było nic zrobić bez podania hasła
|
wiec sposob moj (alt+ctrl+del i enter) albo woitasa (win+L)
usykujesz w ten sposob to samo - czyli zablokowanie komputera zalogowac ponownie moze sie tyko i wylacznie osoba ktora zablokowala lub administrator |
mam pytanie mam wlaczonego bitcometa dam win+l będzie dalej sciagał?
|
tak
zaden program sie nie wylaczy! oczywscie w ustawieniach zasilania ustaw wylaczanie twardych dysko na NIGDY :) to chyba oczywiste |
Hmm ja mam nieco inny problem: w***322;***261;czam komputer wyskakuje strona powitalna no i ona dosy***263; d***322;ugo nie znika. To jedno a nast***281;pne to to, ***380;e nie moge w***322;***261;czy***263; ***380;adnej ikony na pulpicie ale np. pasek start i wszystko co jest na pasku w***322;***261;cza si***281; bez problemu;/. A i jeszcze jedno nie chce w***322;***261;czy***263; mi sie w ***380;adne spos***243;b "m***243;j komputer". Kto by***322; by mi w stanie pom***243;c lub wypowiedzie***263; si***281; na tenm temat to prosz***281; o kontakt ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:05. |