![]() |
Problem z Lite-Onem SOHW-1693S
Witam !!
Probem polega na tym ze nie chce nagrywac płyt dvd-r (z plusami jeszcze nie probowałem)zwykłem cd-r bez problemu. Zaczyna nagrywac i po 12- 22 procentach koniec :(... dioda na nagrywarce mruga i nic sie nie dzieje stoi w miejscu. System XP Prof z SP2. nie ma pojecia co sie dzieje podlaczona jest do Ide2 jest sama na kablu zwora na Master... jeszcze troche i poleci za okno... zmiena predkosci nagrywania nic nie daje, tak samo i płyt na ktorych nagrywa POMOCY!!!! |
jakim programem wypalasz.
włączony masz DMA dla nagrywarki |
Nagrywam Nero 6.3.1.10.Xp wlancza automatycznie DMA z tego co wiem, sprawdziłem jest wlaczone. Zmiana Biosa na nowszy w nagrywarce tez nic nie pomogła. :cool:
|
ASPI
80-zylowa tasma |
tak ta starsza :) dysk jest na noweszej podlaczony
|
Cytat:
wgraj ForceASPI wpisz w googlach co do DMA to wyrzuc kontroler z systemu i zrob restart niech winda jeszcze raz go wykryje i powinno sie poprawic a plyte masz na nForce ? jasli tak to zrob to co ci polecilem powyzej i zostaw standardowe stery kontrolera od windy |
płyta to gigabyte ga-8sq800 na sisie niestety :) do tej pory wszystko działało i zwykła nagrywara smaliła jak zła :) teraz z tym dvd jakies jaja... zrobie tak jak powiedziałes i dam znac, ale nie wiem czy to zadziała na gigaszicie.. zastanawiam sie na instalacja windy od nowa
|
Kod:
...gigaszicie... |
do tej pory było wsystko ok i bylem z niej zadowolony... teraz ta nagrywarka nie wiem o co biega mam nadzieje ze sie to wyjasni, i mam nadzieje ze niebedzie to wina płyty...
|
juz jest wszystko OK!! nowy windows i wszystko gra :) Pozdrowienia dla Microsoftu !! :niepow:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02. |