![]() |
ale to nie wina ati ani nv tylko ms ze wypuscil nowy standard a producenci gier na niego sikaja:)
|
Kilka powodów dlaczego silnik PS3.0 gdzieś się doczytałem że nie jest tak szybki jakiego powinniśmy sie doczekać, jak narazie nie spotkałem się z grą co by wykorzystywała w pełni silnik 2.0 a co dopiero 3.0, być może celowo NVidia nie dodała obsługi tego silnika do sterów, albo i nie.
Istnieje kilka powodów jeden z nich wcześniej opisywałem, kolejna możliwośc to że programiści i tak go nie wykorzystają jeszcze w pełni nie dopracowali gier do 2.0 a tu piszemy o nowym 3.0, ma to jakiś sens, jesli silnik 3.0 nie jest tak wydajny to nikt nie napisze pod niego silników które są w grach bo wolą poczekać na 4.0. Nie ma się co podniecac nowym silnikiem jak i tak nie jest wykorzystywany, z tego co wiem jest zupełnie inny od 2.0 i chyba nie prędko pojawią sie gry które go obsługują bo to wymaga przerobienie silnika do gier a producenci sie jakoś dotego nie kwapią |
a ja sie z toba zgadzam
|
Cytat:
|
Cytat:
@Proton ATI ma taki sam belkot marketingowy jak Nvidia. skoro msz zarzuty wobec Nvidia to zglos to do UOKiK :D |
Cytat:
|
Czyli z tego wygląda że sterowniki nie mają pewnych nowych albo ulepszonych funkcji w sobie, jest to załosne... to po co karta jest wydawana jak sterowniki przeznaczona do niej nie obsługują wszystkich jej możliwości? jeśli wychodzi karta i sterowniki dedykowane do niej to nie potrafią jej obsłuzyć to nie ma sensu.
Wygląda to tak jakby salon komuś sprzedał samochód który ma elektryczne szyby ale mu się nie otwierają bo brakuje im czegoś-producent stwierdził że to jest jeszcze nie potrzebne wmontował to jednak w samochód ale nie podłączył przycisków.... Jeśli sterowniki są na CD dołączonym do karty to powinne posiadać obsługę PS3.0 jeśli tak nie jest to są 2 możliwości 1. producent zapomniał zaimpletować obsługę w sterownikach 2. zrobił to celowo...... nie dopracował dobrze samej produkcji chipu graficznego i poprostu karta po ich włączeniu wariuje i dlatego nie ma sterów obsługujących PS3.0 to drugie jest dla mnie bardziej realne...... kolejny przykład że NVidia coś kręci, tak jek kiedyś próba oszukania 3DMarków i niskiej jakości sterowników. nie używam w domu kart NVidi odkąd spiep**** się wydając karty GForce2,3,4 któe były tylko imitacją tego co potrafi ich konkurent. |
Widze ze kolega nierozumie jak wazna jest rola sterownikow w karcie graficznej... (powtarzam poraz kolejny) Po co mieli pisac sterowniki na PS3 skoro niema jeszcze zadnej gierki obslugujacej taka funkcje? Nrazie nic niewiadomo. Poczekamy zobaczymy...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja lubię konkurencję, dlatego uważam, że zarówno ATi, jak i nVidia (kolejność alfabetyczna) powinna istnieć, ale nie lubię bełkotu marketingowego i wciskania Klientom towaru niezgodnego z deklaracjami. Miałem zarówno karty nVidia, jak i ATi, na której utknąłem póki co, ale sądzę, że nVidia za bardzo naciąga Klientów na nowinki, które są bez pokrycia! |
ja tez mam sprzet raczej dobry a koledzy mowia po co mi taki jak nie gram....bo dla nich mocny komp jest potrzebny tylko jak grasz non stop
a czy amd x2 sa drogie tylko dlatego ze sa dobre to bym mocno polemizowal tak samo jakz tym czy sa lepsze od intelowskiego pentium d |
Nie wiem czy jest sens wydawac na karty GFX jak lepiej walnąć sobie już konsole...
No i ja nie kupuje karty po to aby miec full wypas,ja kupuje po to aby coś działało dwa lata ;) |
ceny i tak sa szalone... z szesc lat temu najlepsze karty chodzily po 1000zl MAX a nie po 3000.... przydalaby sie konkurecja ze strony S3 i Matroxa, ale juz chyba nie ma co na nich liczyc....
Prawda jest taka ze zadna firma nie jest ani zla ani dobra - po prostu dba o swoje interesy bo inaczej pojdzie z torbami. Raz lepsza oferte ma jedna (r9000 zamiast gf4mx) a raz druga (seria GF6 vs radeony Xx00). Jak tylko ATi poczulo zapach pieniazkow to od razu ich karty staly sie drozsze niz GF6 nvidii. To samo z AMD - wcale nie ma zamiaru sprzedawac dwurdzeniowych athlonow taniej niz intel, bo wie ze sa lepsze i tak czy inaczej sie dobrze sprzedadza (a wszyscy zachwalali AMD ze tak tanio sprzedaje wydajne proce- po prostu nikt by nie kupil ze wzgledu na malo znana wowczas marke). Nikt nie robi prezentow i kazdy chce sprzedac jak najdrozej, tylko czasem nie moze. Zeby nie bylo podejrzen ze nie lubie AMD to w moim kompie od czasow 386 wiecej bylo prockow AMD niz intela. :P i obecnie w domu AMD wypiera intela w stosunku 2:1 (podobnie jak ati nvidie). |
pepperman to ty sie nie podniecaj - dales linka do paru smarkatych fanbojow rzucajacych ze niby wszystko OK... czlowieku pomysl komu ja bede ufal - tobie fanbojowi czy niezaleznemu testowy dosc duzego portalu? Dorosnij w koncu.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |