![]() |
LiteOn 24x a SecuRom "New" !!!
Autorzy gazety PC WORLD KOMPUTER twirdz±, że mój nowy zakup tj. LiteOn LTR-24102B z najnowszym biosem 5S54 nie jest w stanie przegrać zabezpieczenia SecuRom "New". Postanowiłem sobie potestować. Na podstawie kilku testów stwierdzam, że nagrywarka bez problemu kopiuje płyty zabezpieczone SecuRom "New". Problem jednak tkwi w tym, że taka płyta nie działa na systemie Win 95/98/Me natomiast działa bez zarzutu na Win XP.
Po zainstalowaniu gry na systemach Win98/Me i uruchomienu płyty w katalogu Windows\System\tworz± się pliki: SIntf16.dll, SIntf32.dll, i SIntNT.dll, te pliki stwierdzaj± zabezpieczenie CD systemem SecuRom "New". Po zainstalowaniu gry na systemie Win2000/WinXP i uruchomieniu płyty wszystko jest ok - DZIAŁA !!! CZY TO NIE DZIWNE ????????????? Miałem już doczynienia z różnymi cudami, ale z czym¶ takim !!! Robiłem kopie przy różnych ustawieniach: CloneCD wer.3.3.4.1 PL Czy kto¶ wie jak to przegrać, żeby działało na Win 95/98/Me ???? Pozdrawiam. |
Sam jestem uzytkownikem takiej nagrywarki, możesz ma napisac jak radzi sobie z płytkami cdrw (chodzi mi o czas dotepu)
dzięki ;) |
Cytat:
|
[quote]kostek (30-01-2002 21:49):
[quote]cdwriter21 (29-01-2002 23:15): Autorzy gazety PC WORLD KOMPUTER twirdz±, że mój nowy zakup tj. LiteOn LTR-24102B z najnowszym biosem 5S54 nie jest w stanie przegrać zabezpieczenia SecuRom "New". Postanowiłem sobie potestować. Na podstawie kilku testów stwierdzam, że nagrywarka bez problemu kopiuje płyty zabezpieczone SecuRom "New". Problem jednak tkwi w tym, że taka płyta nie działa na systemie Win 95/98/Me natomiast działa bez zarzutu na Win XP. Po zainstalowaniu gry na systemach Win98/Me i uruchomienu płyty w katalogu Windows\System\tworz± się pliki: SIntf16.dll, SIntf32.dll, i SIntNT.dll, te pliki stwierdzaj± zabezpieczenie CD systemem SecuRom "New". Po zainstalowaniu gry na systemie Win2000/WinXP i uruchomieniu płyty wszystko jest ok - DZIAŁA !!! Wszytskie płyty zabezpieczone securom new działaj± po przegraniu na windows XP/2000. To że niedziała pod win9x to znaczy że nieskopiowałe¶ subkanałów prawidłowo. Przy nagrywaniu spróbuj zaznaczyć nie naprawiaj danych sub..... . Powinno pomóc. Oczywi¶cie odczytujesz na CDROM-ie potrafiacym odczytać prawidłowo subkanał np. Teac czy Toshiba i odczytujesz w Clone CD subkanał poprzez opcje read sub channel...... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:33. |