![]() |
Polecam podpowiedz Burta zresetuj BIOS Ja poszedłem dalej wyczysciłem całego XP Głosik juz mam po tej operaci
|
Cytat:
Niech zresetuje BIOS. |
Karta na płycie może być:
1. uszkodzona - 2. wyłączona w BIOSie Jeśli te dwa pkt odpadają to namieszane jest w sterownikach. Proponuję uzyć Driver Cleanera , ale nie klikac jak popadnie w odinstalowanie sterów, ale zapoznać się z readme i postąpic dokładnie tak jak w nim napisano http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=471&t=29 |
Cytat:
Cytat:
;) |
1.Zobacz NAJNOWSZE sterowniki.
2.Wyjmij kartę odpal system,wyłączkomputer,wsadź w inny slot powinno pomóc. |
Cytat:
|
To może ja się też podepnę - tez mam problem z kodem 10 - urządzenie pomimo zainstalowanego sterownika nie działa - jest to zintegrowana na płycie Gigabyte GA-7VT880 L AC97. Nie pomogło odinstalowanie sterów i restart. Pomóżcie !!
|
Zainstalowałem z płyty sterowniki jeszcze raz i nic dalej z moich głosników plynie cisza,a w tym biosie to jak sprawdzic bo tam nigdy nie grzebałem Pozdrawiam
|
sprawdź, czy karta jest uruchomiona w biosie, czy nie ma konfliktów sprzętowych... :piwo:
|
Usuń i zainstaluj sterowniki jeszcze raz
|
Brak głosu
Mam karte dzwiękową Realtek AC 97 Audio i w głosnikach brak głosu wszedłem na własciwosci stan urządenia to Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)
Czy mogła się karta spalic Proszę o pomoc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:27. |