Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   << Problem z kompem >> (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-kompem-58045/)

Memphisus 24.10.2005 17:10

<< Problem z kompem >>

Czesc, wsztstkim:)

Dawno mnie tu nie bylo a to dlatego, ze siedzialem w Hameryce ale mniejsza o wiekszosc.

Mam taki problem z kompem.
Po uruchomienu i przetestowaniu grafy, wykrywa procka i TYLE, pozniej wisi, nie da sie wejsc do biosu - nic nie da sie zrobic.
Probowalem kombinacje alpejskie z pamieciami, resetowalem biosa, rozlozylem blaszaka na czesci i zlozylem od nowa - nadal nic :( Raz mi sie odpalil normalnie ale po restarcie znowu to samo.

Sprzet w profilu, takze jakby ktos mogl wyjsc z jakimis sugestiami bylbym bardzo wdzieczny.

Thnx z gory.

btw: na plycie od spodu w miejscu mostka polnocnego zauwazylem ze cos sie udlutowalo (kondziorek ???:|), nie wiem czy to tak od poczatku bylo czy odpadlo w trakcie, przepuszczam, ze to moze byc cos nie tak wlasnie z plyta.

Aszej 24.10.2005 18:53

po pierwsze odkręć proca, po drugie spróbuj wejść do flasha chyba alt+F2 i ponownie wgrac bios, a może to ten kondziorek :( i trza podlutować

Ormianin 24.10.2005 20:42

ten problem przypomina mi jedna uszkodzona plyte glowna... przyczyna byla uplynnosc kondensatorow, po ich wymianie sprzet dzialal nawet dobrze...

Memphisus 24.10.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez Aszej
po pierwsze odkręć proca, po drugie spróbuj wejść do flasha chyba alt+F2 i ponownie wgrac bios, a może to ten kondziorek :( i trza podlutować

Odkrecalem i wyjmowalem wszystko co sie dalo !!

sflashowac tez nie da rady, bo komp WISI, nic z klawiatury nie wstukam, nawet alt+f2, chyba, ze mi sie znowu przypadkowo odpali to wtedy to zrobie :|

Cos mi sie jednak zdaje, ze to cos co sie odlutowalo.

NeoFighter 24.10.2005 21:53

no ladnie kolega musial grzac blaszaka, jak mu luty puszczaja ;)

Ormianin 24.10.2005 23:20

Cytat:

Napisany przez Memphisus

sflashowac tez nie da rady, bo komp WISI, nic z klawiatury nie wstukam, nawet alt+f2, chyba, ze mi sie znowu przypadkowo odpali to wtedy to zrobie :|

Cos mi sie jednak zdaje, ze to cos co sie odlutowalo.

A zasilacz jest sprawny?

Don Laser 26.10.2005 18:26

Wygląda na zwaloną płytę , lub uszkodzonego procka

Aszej 26.10.2005 21:07

Cytat:

Napisany przez Memphisus

odkręć miałem na mylśli, żebyś ustawił taktowanie na standardowe :]

Memphisus 29.10.2005 16:31

Cytat:

Napisany przez Aszej
odkręć miałem na mylśli, żebyś ustawił taktowanie na standardowe :]

hehe :) to tez robilem, zreszta napisalem przeciez, ze resetowalem biosa =
Cytat:

ustawił taktowanie na standardowe :]
a grzac go nie grzalem, prawdopodobnie zimny lut albo kondziorek poprostu strzelil, procek dziala, bo jak sie odpali to chodzi normalnie az do restartu :(
jak zlapie chwile czasu to zaniose plyte do serwisu - niech sie chlopaki bawia.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47.