![]() |
<< Problem z kompem >>
Czesc, wsztstkim:)
Dawno mnie tu nie bylo a to dlatego, ze siedzialem w Hameryce ale mniejsza o wiekszosc. Mam taki problem z kompem. Po uruchomienu i przetestowaniu grafy, wykrywa procka i TYLE, pozniej wisi, nie da sie wejsc do biosu - nic nie da sie zrobic. Probowalem kombinacje alpejskie z pamieciami, resetowalem biosa, rozlozylem blaszaka na czesci i zlozylem od nowa - nadal nic :( Raz mi sie odpalil normalnie ale po restarcie znowu to samo. Sprzet w profilu, takze jakby ktos mogl wyjsc z jakimis sugestiami bylbym bardzo wdzieczny. Thnx z gory. btw: na plycie od spodu w miejscu mostka polnocnego zauwazylem ze cos sie udlutowalo (kondziorek ???:|), nie wiem czy to tak od poczatku bylo czy odpadlo w trakcie, przepuszczam, ze to moze byc cos nie tak wlasnie z plyta. |
po pierwsze odkręć proca, po drugie spróbuj wejść do flasha chyba alt+F2 i ponownie wgrac bios, a może to ten kondziorek :( i trza podlutować
|
ten problem przypomina mi jedna uszkodzona plyte glowna... przyczyna byla uplynnosc kondensatorow, po ich wymianie sprzet dzialal nawet dobrze...
|
Cytat:
sflashowac tez nie da rady, bo komp WISI, nic z klawiatury nie wstukam, nawet alt+f2, chyba, ze mi sie znowu przypadkowo odpali to wtedy to zrobie :| Cos mi sie jednak zdaje, ze to cos co sie odlutowalo. |
no ladnie kolega musial grzac blaszaka, jak mu luty puszczaja ;)
|
Cytat:
|
Wygląda na zwaloną płytę , lub uszkodzonego procka
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
jak zlapie chwile czasu to zaniose plyte do serwisu - niech sie chlopaki bawia. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47. |