![]() |
Hmm widać,że każdy ma inne doświadczenia . Ja mam 80GB SATA Seagate i w życiu nie powiem ,że to dobry dysk. Tak głośnego dysku w życiu nie miałem , a prędkość - to już zwykły Maxtor 7200/8MB jest szybszy niż ten wynalazek;)
Jak ktoś psioczy na swój sprzęt to musi być prawda;) |
Cóż, ja do seagate miałem pecha. Po tej fuzji z maxtorem to już nie będę polecał sigejtów:) Hehe nie ma dysku idealnego:) A zauważcie, że wystarczy powiedzmy mały błąd pracownika na taśmie a już się mówi że firma jest do d...y:) Reasumując WD i Seagate to jedna, wysoka jakościowo półka. A doświadczenia można mieć różne:) Czy ten czy ten to dobry zakup. Ale 80GB to absolutne minimum!!! Nie wiadomo co za rok będzie:) Ale ja obstawiam przy swoim: WD:)
|
Cytat:
|
hdd
Ilość załączników: 1
moje dyski wd + jeden 300gb maxtor.
i dlatego moge cos powiedziec (tak mi sie wydaje) mniejszych niz 160gb nie warto kupowac a i to jeszcze trzeba je laczyc w raid zeby byl efekt ! :piwo: ps. tego malego raptora juz nie mam, tylko te 2 -74 - +250 wd i 300 maxtor |
40GB nie opłaca się. Kup przynajmniej 80GB.
|
Cytat:
|
Cytat:
czasem po prostu jest jak sie trafi niestety |
Nie pojde w strone 40GB SATA z prostego powodu:
-za maly -za drogi Poszedlbym minimum, w strone 80GB, jezeli nie 120GB-roznice w cenach minimalne. Aha. I nie sugeruj sie, ze Maxtor to szajs, Seagate rulezz :)wszystkie dyski to szajs, tylko jedne padaja szybciej, inne pozniej. Serio. |
WD to szajs :)
|
No nie wiem panowie ale ja mam WD 80GB SATA i jest lux. A sigejty mnie 2 razy zawiodły a 1 wku....iły. TYLKO WD!! A za 80 GB zapłacisz już od 225zł.
|
Osobiscie mam 80GB na SATA dwa dyski Seagate, nie ma z nimi zadnych problemow. Moze troszke slychac je jak chodza podczas maxymalnego obciazenia. Ogolnie sa szybkie i wydajne.
|
Seagate
|
Dysk 40gb sata ktory?
Co myslicie o tych:
http://allegro.pl/show_item.php?item=69403449 http://allegro.pl/show_item.php?item=68391273 Moze jakies inne godne polecenia? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02. |