Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   tania drukarka laserowa, ktora ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tania-drukarka-laserowa-ktora-58116/)

pops 26.10.2005 21:00

tania drukarka laserowa, ktora ?

musze sobie kupic laserowke i potrzebuje rady, bo z laserow to uzywalem tylko stare hp 5, 6l itp. i jedyne co z tego pamietam to problemy ze sterownikami.
drukarke potrzebuje do dokumentow i wykresow, czasem jakas czarno-biala grafika czy schemat do zilustrowania tekstu.
do wyboru mam najtansze, tj ~400 pln, modele z firm
brother, hp, minolta, samsung, xerox, oki
ew innych byle nie lexmark bo po doswiadczeniach z ich atramentowka to mam dosyc tej firmy.

dziekuje za wszystkie sugestie.

Adalis 27.10.2005 11:13

Może HP LaserJet 1020, mam takie w pracy i poki co nie narzekamy na nie a nawet jestesmy zadowoleni :).
Cena: około 450 zł
Szybkość druku (mono): 14 str./min.
Rozdzielczość w pionie (mono): 1200 dpi
Rozdzielczość w poziomie (mono): 1200 dpi
Wydajność: 5000 str./mies.

cubic 27.10.2005 11:35

Cytat:

Napisany przez Adalis
Może HP LaserJet 1020, mam takie w pracy i poki co nie narzekamy na nie a nawet jestesmy zadowoleni :).

ona nie drukuje realne 1200 dpi tylko 600 dpi z wygladzaniem

Adalis 27.10.2005 11:52

Cytat:

Napisany przez cubic
ona nie drukuje realne 1200 dpi tylko 600 dpi z wygladzaniem

co nie zmienia faktu ze jak dla mnie to jest ona godna polecenia :)
pozdrawiam

pops 27.10.2005 12:10

mysle ze w tej cenie zadna drukarka nie ma realnego 1200.
dzieki za odpowiedzi, a moze ktos uzywal czegos innego ? bo jakosc hp w zakresie drukarek jest mi mniej wiecej znana, niestety o pozostalych firmach nie mam pojecia.
jesli nikt nic nie wie na temat innych to sie chyba na tego hp zdecyduje, bo po zakupie lexmarka to sie boje kupowac drukarek w ciemno.

Franc 27.10.2005 14:51

Mam Panasonic KXP-7100, rozdzielczość 600x600, jest duża ale to z powodu wbudowanego duplexu - drukuje obie strony kartki bez naszego udziału, co do jakości druku - obrazy - mogłoby być lepiej, chociaż nie jest źle, sterowniki mają opcje jak w programie FinePrint - można zmieścić do 4 lub 8 stron na jednej (nie pamiętam dokładnie nie piszę z chaty) dobre do ściągawek jak ktoś używa :D ; cena orginalnego tonera jest spora - ponad 200 zł, nie to co w poprzednich modelach, ale można dokupić sam proszek np. na Allegro po 30-35 zł, ogólnie mówiąc mam ją już ze 3 lata (kupiłem zaraz jak tylko weszła do sprzedaży głównie ze względu na duplex) i jestem zadowolony

Velu 27.10.2005 17:51

Cytat:

Napisany przez Franc
Mam Panasonic KXP-7100, rozdzielczość 600x600, jest duża ale to z powodu wbudowanego duplexu - drukuje obie strony kartki bez naszego udziału, co do jakości druku - obrazy - mogłoby być lepiej, chociaż nie jest źle, sterowniki mają opcje jak w programie FinePrint - można zmieścić do 4 lub 8 stron na jednej (nie pamiętam dokładnie nie piszę z chaty) dobre do ściągawek jak ktoś używa :D ; cena orginalnego tonera jest spora - ponad 200 zł, nie to co w poprzednich modelach, ale można dokupić sam proszek np. na Allegro po 30-35 zł, ogólnie mówiąc mam ją już ze 3 lata (kupiłem zaraz jak tylko weszła do sprzedaży głównie ze względu na duplex) i jestem zadowolony

heh ja mam co prawda KX-P7305 i tez jestem zadowolony tyle ze pytanie bylo o dobra i tania....Panasoniki sa dobre- no i maja realny dupleks ale do tanich to one nie naleza..a i tonera nie wszedzie dostaniesz - przynajmniej do mojej ;) jak chcialem kupic to pol warszawy musialem przeszukac :)
A co do propozycji to moze lukniesz na Samsung ML-1610, albo Samsung ML-2010 wygladaja na przyzwoity sprzet :)

pops 27.10.2005 18:07

no ten panasonic to zbyt drogi, okolo 800 to zbyt duzo i nie potrzebuje duplexa.
co do samsungow to niestety nie znam nikogo kto by je mial i powiedzial jak sie to sprawuje, nie widzialem tez jak drukuja samsungi, wiec jak by ktos mial to prosze o komentarz, ew jak sie maja do hp.

cubic 27.10.2005 19:35

minolta 1300w/1350w jest 1200 dpi ale ma oddzielny beben
polecam samsung ml-1520 jezeli ja gdzies znajdziesz lub drozsza ml-2250 1200 dpi okolo 600zl

Dorian 30.10.2005 23:52

Heh Mp :) Sprzedam Ci Panasonic'a KXP-6500 . Ma lat 10 .Bęben do wymiany ( bo choć na tym co jest drukuje, ale smuży ) , a oto i on

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68651434

tusze sypie sie jak do ksero - są w buteleczkach

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68714494

Czyli ogólnie tanio itp, itd;)

A oto ona;)

http://www.wilkings.com.au/images/KXP6500.jpg

Parametry jak na 10 lat zacne

* 6 Page Per Minute Laser Printer
* Most affordable laser printer in the market
* 0.5 MB memory standard
* Smallest footprint laser printer
* 300 dpi resolution (600 dpi class with edge enhancement)
* Dual GDI and PCL4 emulation
* Recycled Toner System

cena +/- 200 zł ręczę za to,że drukareczka działa i sterowniki na XP są.

Wady wymieniłem. Pewnie nie będziesz chciał - bo to antyk ,ale może ktoś się skusi hahaha :) Temat to tania drukarka laserowa - więc nie bijcie za ogłoszenie;) Do kup/sprzedam nie daję , bo właściwie nie pozbywam się jej ,ale jak ktoś zechce to czemu nie;)

ro29 05.11.2005 22:16

Cytat:

Napisany przez Adalis

Witam !
Właśnie ponad pół roku temu kolega kupił sobie taką do domu - miał już bowiem dosyć atramentówek ;)
Jak jest na dzień dzisiejszy to nie wiem, ale jak rozmawiałem z nim chyba dwa miesiące po zakupie, to był bardzo zadowolony.
Więc w tej cenie - chyba można polecić....

Pozdrawiam
ro29

ed hunter 06.11.2005 02:21

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Właśnie ponad pół roku temu kolega kupił sobie taką do domu - miał już bowiem dosyć atramentówek ;)
Jak jest na dzień dzisiejszy to nie wiem, ale jak rozmawiałem z nim chyba dwa miesiące po zakupie, to był bardzo zadowolony.
Więc w tej cenie - chyba można polecić....

Pozdrawiam
ro29

ale Napiszesz jak się dowiesz? :szczerb:

Czołgista 06.11.2005 02:58

Jeśli to ma być ekonomiczna drukarka (nie za szybka) z odzysku to tylko
HP4P !!!
Taką miałem ( kupiłem za 3500 zł) trochę lat temu , a ostatnio
sprzedałem kumplowi do księgowości w piekarni za 400 zł.

Ten model ma to do siebie że się nie psuje,
Wydolność z kardridża jest niezła (4-5 tys),
szybkość druku (<4 str na min) taka sobie

Generalnie jak potrzeba drukarki do wydruków faktór , lun tym pod.
To wybór super !
Do małej poligrafii (klisze) nie nadaje się na dzień dzisiejszy.

No ładnie ! idę spać ! żona mnie skarciła ! dacie wiarę !

Ice 06.11.2005 15:49

A ja od jakis 2 tygodni posiadam drukarke HP 1020 i jestem bardzo zadowolony wczesniej mialem ( i mam ) atramentowke 930c
Jezeli chodzi o 1020 to jest to szybka i malogabarytowa drukarka.
Druk ladny i co dla mnie wazne to mozliwosc latwego kupienia tonerow zastepczych.
Drukarka warta swej niewielkiej ceny. Polecam

ps.zastanawialem sie nad drukarkami uzywanymi, ale doszedlem do wniosku ze wole dolozyc pare zlotych wiecej i kupic nowa drukarke z gwarancja, a ze nadazyla sie taka okazja (kupilem ja za 350zl) to sie nie zastanawialem dlugo i skorzystalem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:21.