Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problem z dzialaniem Gmail przez POP3 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-dzialaniem-gmail-przez-pop3-58129/)

Arcadio 29.10.2005 16:08

U mnie też. Dziękówa.

**mondeo** 29.10.2005 15:29

Cytat:

Napisany przez BD
Ok udzielono mi odpowiedzi i problem zniknal. Wystarczy zmienic serwery:

pop.gmail.com -> pop.googlemail.com
smtp.gmail.com -> smtp.googlemail.com

Zmienilem i faktycznie dziala bez problemow.

Wielkie dzieki i faktycznie działa

legion 29.10.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez BD

to widze tak jak w angli :D

BD 29.10.2005 10:07

**mondeo** 28.10.2005 22:09

to niestety zostaje jak narazie nam obsługa gmail tylko bezpośrednio przez www,
ciekawe jak długo będzie problemyz serwerem goodle .Zostaje czekać

joujoujou 28.10.2005 20:44

wp.pl w tej chwili daje 3 giga za free, walla.com 2 giga :taktak:

Arcadio 28.10.2005 20:41

Już mnie zaczyna to wkur**ć!
Chyba przerzucę się na inne konto pocztowe - moje stare o2.pl to już zombie, tyle spamu przychodzi że szok.
Spróbowałbym Opery ale tam jest tylko 3 MB miejsca - mi dużo nie trzeba ale 3 mega? Dajcie spokój...

Ziele 28.10.2005 18:01

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
A nie ma gdzieś w opcjach aby serwer nie kasował wiadomości>>pozostaw kopie na serwerze

Masz możliwośc zmienić to w ustawieniach>>przekazywanie i POP3,tak mi się wydaje ale nie jestem do końca pewny

Jak pisałem to jest PALMTOP. Jak pobiera nagłowki to nie kasuje wiadomości z serwera. Dopiero jak pobierze całość to kasuje. Tylko gmail tak się zachowuje że wywala wiadomość. Musiałem przez to w gmailu włączyć niekasowanie wiadomości przez pop3 :(

Mich@ł 28.10.2005 17:07

Cytat:

Napisany przez rycho
U ciebie już nicnie będzie dobrze działać.
Wiesz dlaczego. ||

Nie mam CZERWONEGO pojęcia :haha: ||

Adalis 28.10.2005 17:03

dziwie się czytają wypowiedzi bo ja nie mam żadnych problemów z gmail-em, mam nadzieje ze ich nie bede mieć ;), oby się nie okazało że po napisaniu posta za 10 min mi też nie będzie działać... hihihi ;)

rycho 28.10.2005 16:40

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Cholera... U mnie też gmail przez POP3 przestało działać :\

U ciebie już nicnie będzie dobrze działać.
Wiesz dlaczego. ||

Mich@ł 28.10.2005 15:59

Cholera... U mnie też gmail przez POP3 przestało działać :\

**mondeo** 28.10.2005 11:13

Cytat:

Napisany przez Ziele
Cytat:

jak zrobić żeby serwer nie kasował maili gdy pobierze się tylko nagłowek
Druga sprawa: czemu wysłane maile (odpowiedź na otrzymanego maila) przez www ściągają się jako odebrana poczta?

A nie ma gdzieś w opcjach aby serwer nie kasował wiadomości>>pozostaw kopie na serwerze

Masz możliwośc zmienić to w ustawieniach>>przekazywanie i POP3,tak mi się wydaje ale nie jestem do końca pewny

Ziele 28.10.2005 02:34

Skoro już mowa o gmailu to wiecie może jak zrobić żeby serwer nie kasował maili gdy pobierze się tylko nagłowek? W palmtopie pobiera się najpierw tytuł i początkowe kilka zdań. Jak chce całość to dopiero zaznaczam do pobrania. Jednak okazuje się że wiadomości juz nie ma i znika mi mail też z palmtopa. Można co prawda zablokować kasowanie wiadomości przez pop3 ale nie o to chodzi.

Druga sprawa: czemu wysłane maile (odpowiedź na otrzymanego maila) przez www ściągają się jako odebrana poczta?

BD 27.10.2005 23:41

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
Chyba to jest wina serwera bo właśnie zauważyłem i u siebie.Mam ustawione sprawdzanie poczty gmail przez komunikator i też raz pokazuje brak połączenia z serwerem gmail ,a innym razem jest wszystko OK . Ale nie jest tak jak opisujesz ,że nie działa od kilku dni.U mnie to chwilowe

Mozliwe, ze Twoj komunikator meczy serwer do oporu i dlatego bledy pojawiaja sie od czasu do czasu. Natomiast klient pocztowy wywala wspomniany komunikat i pozniej konczy sprawdzanie tego konta.

Co prawda raz mi sie polaczyl (dzisiaj kilka godzin temu) i pobral poczte ale to byl wyjatek...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09.