![]() |
Hiehie, znalazłem! :najlepsz:
http://www.searchengines.pl/phpbb203...howtopic=10662 Należy uważać na spacje i cudzysłowy w komendach, MUSZĄ być. :D |
Cytat:
|
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1&page=2&pp=15
To jest link do tematu ktory ja kiedys zalozylem. Niestety zadnen sposob nie poskutkowal wiec musialem wszystkie dane kopiowac na inny dysk przez siec ;) |
Nie mogę jakoś znaleźć - wpisałem w wyszukiwarce "usuwanie plików" no i wchodzę w projekt freeware ale tam jest dużo takich słów więc może niech ktoś się podzieli tą wiedzą...
|
Co do usuwania "nieusuwalnych" plików, poszukaj dobrze na forum, było nie raz. :)
|
Szukam tego programu bo mi się zwalił jeden plik na dysku - ma 4gb i nie mogę go usunąć a mi miejsca na dysku brakuje - może wie ktoś jak się tego pozbyć? Mam Windows XP prof.
PS. A te programy to nie kasują zawartości dysku przy sprawdzaniu? |
Do testowawnia polecam HDD Life
|
Cytat:
:O ja tam bym sie bal odpalic defragmentator :> ale tak na powanie to zbytnio nie ma, bo program musi przeskanowac caly dysk, sektor po sektorze, a winda po odpaleniu tworzy sektory do ktorych nikt i nic nie ma dostepu |
A są jakieś programy do przetestowania dysku z poziomu windowsa?
|
@rafalkam wejdź na stronę producenta dysku i ściągnij soft do sprawdzania dysku.
|
Jest taki fajny dosowy programik WDDIAG, sprawdzalismy nim dyski na serwisie, ale usuwa wszystkie dane z dysku.
|
A znacie jeszcze jakieś programy - szczególnie do skanowania dysku twardego bo najpierw muszę zobaczyć co to za problem.
|
HDD Regenerator 1.5 jezeli to faktycznie bady.
|
Testwoanie i naprawianie dysku twardego
Ostatnio dysk przestał pracować normalnie - gdy instalowałem Windowsa to się litery partycji same pozmieniały i teraz jak usuwam śmieci to mi się wyświetla że kosz na dysku F: jest uszkodzony. Podejżewam, że pojawiły się bad sectory - proszę poradźcie jakiego programu mam użyć żeby sprawdzić dysk i pozbyć się bad sectorów i innych problemów.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:26. |