Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Panasonic DVD-RV32 problem z VCD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/panasonic-dvd-rv32-problem-vcd-58154/)

norbigura 27.10.2005 21:43

Panasonic DVD-RV32 problem z VCD

Witam Wszystkich!
Mam pytanie czy mozna odtwarzacz Panasonic DVD/CD PLAYER DVD-RV32 nie posiadajace opcji odtwarzania formatu (S)VCD przestroic tak aby taki format odczytywal i nie tylko ten format? Czyta tylko orginalne filmy i filmy z gazet.
Jesli tak to gdzie szukac na ten temat jakichkolwiek informacji na ten temat?
Pozdrawiam!!! NOrbi

norbigura 27.10.2005 21:46

Przepraszam to nie ja mam tylko kuzyn, dokladnie tego DVD nie testowalem.;)

norbigura 28.10.2005 13:58

Nikt nic nie ma na ten temat?
Cisza w ETERZE!

Pozdrawiam
Norbi :)

sobrus 28.10.2005 14:15

Przestroic to sie raczej (99,99%) nie da.. ale zauwaz ze duza czesc filmow z gazet to przeciez VCD...
z twojej wypowiedzi wyglada jakby DVD to byla "plyta oryginalna albo z gazety" a VCD - palona w domu..
co wiecej wg specyfikacji ten model czyta DVD,VCD, MP3 i nawet WMA... a takze CDRW

norbigura 28.10.2005 16:29

Fajnie dzieki. Ale jak chcielismy odtwozyc nagrana plyte dvd+ to wyskoczylo "no disc"
A przy okazji mam LG 5353 nie odtwarzal VCD a po "przekodowaniu" recznym czyta plyty VCD a DVD, jak wytestowalem, to lepiej DVD(-), nie wiem w czym tkwi problem z DVD(+)?

pozdrawiam.

Norbi.

norbigura 29.10.2005 22:51

A co z tym LG 5353 moze ktos mi dac odp. lub podpowiedz?
A jesli chodzi o plyty, na jakich plytach najlepiej nagrywac, jakiej firmy i jaka predkoscia, aby dobrze odczytywal bo jak zauwazylem to przy DVD(+) troche sie tnie.

Pozdro.

Norbi.;)

sobrus 29.10.2005 23:35

jeśli chodzi o plytki to kazdy generalnie poleci ci Verbatim albo TDK. Te firmy produkuja plyty najlepszej jakosci i nie ma z nimi problemow. A to czy + czy - to zalezy od odtwarzacza oraz nagrywarki. Jedne nagrywarki nagrywaja lepiej - inne + a jeszcze inne pozwalaja na bitsetting. Tak wiec konkretna odpowiedz moze ci udzielic tylko ktos posiadajacy dokladnie taki sam sprzet jak ty. Podobnie odtwarzacze - jedne wola - a inne + (a jeszcze inne lubia oba formaty). Aby uzyskac zadowalajace rezultaty trzeba znalezc dobra kombinacje plyta/nagrywarka/odtwarzacz.
Bitsetting pozwala na zwiekszenie kompatybilnosci plyt z odtwarzaczem poprzez wypalenie na plycie falszywej informacji o typie nosnika (plyta udaje ze jest zwyklym DVD-ROMem). Niestety nie kazda nagrywarka posiada bajer w postaci recznego bitsettingu. Niektore robia to automatycznie a niektore nie pozwalaja na to wcale.

SpeedFreaK 30.10.2005 02:00

Panasoniki są bardzo wybredne. Moj Philips czyta każdy szajs (nawet płyty nagrane na LiteOnie SOHW-1213S), a Panasonic mojego kolegi ich nie łyka. Zainwestuj w dobre płyty i dobrą nagrywarke, wtedy bedzie wszystko OK.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:22.