![]() |
Problem z napedem dvd LG GDR- 8163B
Witam
Mam duzy problem otoz mam ten naped i czesto przegrywam plyty dvd i tu jest problem poniewaz ten naped wedlug zalecen producenta powinien czytac plyty z predkoscia16x a mi czyta z predkoscia 6x i to z wielka łaska mam tez nagrywarke dvd i tam czyta mi z predkoscia 10x tasmy mam 80 żyłowe nagrywarka podpieta na master naped jako slave dma załaczone z tym ze nagrywarka ma ultra dma5 a naped ultra dma 2 co mam zrobic zeby naped odczytywał z szybsza predkoscia ? |
wlaczone masz dma w systemie ? przydalo by sie tez aspi
|
dma załaczone aspi tez jest jakies inne sugestie?
|
Cytat:
|
Dołączam się do pytania. Znalazłem tu do niego firmware który powinien zdjąć z niego tą niedogodność powolnego odczytu płyt, ale jakoś to nie działa.
Może jakieś sugestie doświadczonych osób. pozdr |
O ile sie nie myle, te napedy maja odczyt 16x ale tylko plyt tloczonych a nie wypalanych.
Czasem bywaja dostepne firmware poprawiajace predkosc odczytu, ale to trzeba poszukac bo w gre wchodza firmware shakowane. |
Ja tez mam ten problem, którego rozwiązaniem jest chyba tylko wgranie nieoficjalnego biosu. Kłopocik w tym, że jeszcze nigdzie do LG nie znalazłem.
Ze strony LG oryginalnego nie ma co pobierać - nic nie pomaga. |
modowany bios ma tylko rpc1 czyli nie ma zmienionych strategi zapisu, ale jest tool na cdfreaks
|
Może jakiś namiar?
Ja nic nie mogę znaleźć co zmieniłoby prędkość odczytu. |
No bo takich biosow nie ma, to nie nec:(
|
noooo..., w końcu konkretna odpowiedź - nie szukajcie nieistniejących rzeczy.
Dzięki. Szkoda tylko że najpierw kupiłem a potem myslałem. |
Nie przejmuj sie az tak, pare minut ci nie zbawi, a jakbys mial neca i nawet by czytal dvd-r 4,7 x16 to i co z tego, jak mocniej porysowanych plyt nie ruszy:)A LG szybciej zgrywa dvd-9
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:34. |