Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   W oparach absurdu, czyli jak założyć internet w Irlandii. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/oparach-absurdu-czyli-jak-zalozyc-internet-irlandii-58203/)

largo000 04.03.2009 02:30

Dzieki za pomoc:):)

joujoujou 03.03.2009 21:37

To już lepiej www.broadband.gov.ie albo www.getbroadband.ie

Banana Coctail 03.03.2009 21:33

http://www.irishlinks.co.uk/broadband-ireland.htm moze to?
http://forums.whirlpool.net.au/forum...m/1145191.html

Ogolnie to ISP in Ireland/Irish ISP/Irish Broadband w google i do dziela;)

sobrus 03.03.2009 18:10

Powinieneś więc wykupić łacze u irlandzkiego providera który ma serwer w irlandii, ma mało obciążone łącza z możliwie najmniejszymi pingami oraz grać na irlandzkich serwerach CS.

A tak naprawde to nie bardzo wiem jak możemy pomóc...

largo000 03.03.2009 17:51

Witam! Mieszkam w Irlandii juz 2lata do tej pory uzywalem bardzo wolnego internetu mianowicie 3 G wireless. Natomiast chce znowu profesionalnie grac w Counter-strike (gra multiplayer)chce wziasc w miare tani i dobry net zeby miec dobry ping na polskich serwerach 40-60 (jesli jest to wogule mozliwe).Z czego sie orientuje ping zalezy od miejsca w ktorym jest postawiony serwer od neta, jak i polozenie serwera na ktory sie laczymy w csie. Cs maniacy prosze o pomoc:)

andrzejj9 09.11.2005 21:27

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Mam nie 1024/128 kb/s ale 2048/128 kb/s :szczena: ^_^

A Wy twierdzicie, że tepsa jest po#$%^&* ?

Czekaj, może ja z tepsą czegoś takiego właśnie spróbuję.. ;)

joujoujou 09.11.2005 21:19

Absurdu ciąg dalszy:

Wracam ci ja sobie dziś z pracy i co widzę? ???

Komunikatory niepodłączone, torrent nie ciągnie, neta nie ma. :nie:

Na routerze dioda "dsl sync" świeci, czyli net widzi.

Próba logowania, login jak zwykle, hasło też, komunikat "login failed, please contact helpdesk". :hmm:

No to dzwonimy, miły pan mówi, że to dziwne, bo powinno działać, posprawdzał cośtam u siebie, wziął moje dane, znowu posprawdzał (licznik tel. wciąż bije) i stwierdził coś w tym stylu:
"o, przecież 3 miesiące temu zrezygnowałeś z neta, nie?" :wow:

Zagotowało się we mnie, ale skoro widzę, że net nie jest odłączony (dioda świeci), to walczę dalej:
"tak, zrezygnowałem, ale zamówiłem w nowym miejscu i mam od jakiegoś czasu" (guzik prawda, przecież oficjalnie zamówienia nie było).

Koleś znowu cośtam pogrzebał, poklikał i mówi:
"spróbuj innego loginu i hasła: *****,****"

Wpisałem i...

Mam nie 1024/128 kb/s ale 2048/128 kb/s :szczena: ^_^

A Wy twierdzicie, że tepsa jest po#$%^&* ?

epol 31.10.2005 16:46

A my tu narzekamy na tepsa. Powinnismy sie cieszyc, ze mamy takiego dobrego operatora :>

joujoujou 31.10.2005 00:15

Cytat:

Napisany przez pitr71
mieszkam w Irlandii przeszlo 2 lata i raczej nie widzialem tutaj wiekszej cywilizacji,ja rowniez gdy zmienialem dom mialem problemy z przeniesieniem netu na nowa chate ale trwalo to troszeczke krocej (1 miesiac) :)

pozdrawiam

Witam wygnańca, pozdrawiam również! :piwo:

Swoją drogą szczęściarz z Ciebie, tylko miesiąc czekać, no no... :respect:
Cytat:

Napisany przez Ormianin
w Nowej Zelandii wyglada to lepiej, opieszalosc urzednicza jest znacznie wieksza, zgodnie z haslem "co masz zrobic dzis mozesz jutro"... w tym ze net zakladaja Ci blyskawicznie... jesli nie przez telefon, to istnieje siec radiowa UMTS i broadband satelitarny, kablowka tez jest bardzo popularna

Heh, tu nie ma póki co innej opcji jak net+linia telefoniczna nawet jeśli (jak np. mnie) telefon nie jest komuś potrzebny. MUSISZ mieć i już, nie podoba Ci się? Nie to nie, neta nie będzie. :rozwal:

Nie wiem, może w Dublinie jest coś innego, w innych miastach nie. :nie:

Ormianin 30.10.2005 19:16

Cytat:

Napisany przez pitr71
mieszkam w Irlandii przeszlo 2 lata i raczej nie widzialem tutaj wiekszej cywilizacji,ja rowniez gdy zmienialem dom mialem problemy z przeniesieniem netu na nowa chate ale trwalo to troszeczke krocej (1 miesiac) :)

pozdrawiam

w Nowej Zelandii wyglada to lepiej, opieszalosc urzednicza jest znacznie wieksza, zgodnie z haslem "co masz zrobic dzis mozesz jutro"... w tym ze net zakladaja Ci blyskawicznie... jesli nie przez telefon, to istnieje siec radiowa UMTS i broadband satelitarny, kablowka tez jest bardzo popularna

pitr71 30.10.2005 17:20

Cytat:

Napisany przez processor
Normalnie druga TePsa. Nie spodziewałem się, że w cywilizowanym świecie tak olewają klienta.

pozdrawiam

SpeedFreaK 30.10.2005 13:27

Normalnie druga TePsa. Nie spodziewałem się, że w cywilizowanym świecie tak olewają klienta.

woitas 30.10.2005 12:59

słyszalem.
kumpela mówiła, że faceci + kufel piwa to jedność.
bez niego to jak bez nogi :P

Predi 30.10.2005 11:04

a ja i tak nadal nienawidze tepsy.... :podbite:

joujoujou 29.10.2005 16:15

To niestety wcale nie raj, choć życie tu ma swoje uroki, jest jednak wiele spraw, które doprowadzają mnie do szewskiej pasji. :klnie:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:36.