![]() |
Problem z aparatem
Mam Kodaka CX6230 i mam pytanie odnosnie tego czy mozna dograc do niego nowe oprogramowanie gdyz po pewnym czasie uzytkowania kilka opcji zginelo. Na koleczku na ktorym ustawia sie opcje brakuje mi dwuch.
Na poczatku było od dolu: -video - do krecenia ilmikow -off - wylaczenie -auto - do robienia zdjec normalnych -night - do robienia zdjec w nocy -background - do panoarmicznych -clouse up - do zblizen Teraz mam tylko: - video - off - night - clouse up Jesli ktos wie jak to naprawic prosze o odpowiedz lub wie jak wgrac soft i skad go zdobyc. |
Jeśli aparat jest na gwarancji to bym nie kombinował tylko oddał. :taktak:
|
:taktak: lepiej oddać
|
Chodzi o to ze on nie ma gwarancji bo brat jej nie podbil po zakupie...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale nie ma nawet paragonu... i to jest problem. Wiec prosilbym o konkretna odpowiedz jak zainstalowac nowe oprogramowanie do apartu
|
Najlepiej byłoby pobrać ze strony producenta i postępować zgodnie z instrukcją, zazwyczaj jest ona również opublikowana na stronie z downloadem. :taktak:
|
a jak problem, to w istrukcji są 2 telefony do pomocy technicznej - oglądałem wczoraj.
jak brat ją też zgubił to jest dostępna po polsku na stronie Kodaka a dokładnie tu - http://wwwpl.kodak.com/PL/plugins/ac...odakCX6230.pdf |
Tylko że na stronie kodaka nie znalazłem softu do aparatu tylko samo oprogramowanie do jego obsługi...
|
Cytat:
Próbuj się z nimi skontaktować, radzę też spróbować pościemniać w sklepie, a nuż się uda, w końcu co masz do stracenia? :) |
Tak sobie czytam i wydaje mi się, że problem tkwi gdzies indziej. Przecież tak funkcja nie mogła tak sobie zginąć! Być może masz cos w ustawieniach pozmnieniane. Gdyby zniknęło tylko funkcja zdjęć panoramicznych to wytłumaczyłbym to jeszcze zmiana karty pamięci. W Olympusie jest tak, że jeżeli z aparacie nie ma oryginalnej karty pamięci to funkcja panorama jest nie aktywna.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:25. |