![]() |
Brak SolidBurn w Benq 1640
Witam
Mam se takiego Benq, wgralem bios od Plexa 740A zeby sie zabawic i zobaczyc co i jak. Po powrocie na bios od Benq nie mam odslugi SolidBurn ( tak pokazuje Nero InfoTool i po zainstalowaniu QSuite 2.0 nie mam zakladki SolidBurn). Nie wiem o co chodzi. Stery aspi itd sa w porzadku. Aktualnie mam bios BSIB ale na BSLB tez byla dupa. Prosze pomozcie w jakis sposob bo nie potrafie sie pogodzic z tym, ze moj piekny Benek nie ma SolidBurn ! I jeszcze druga sprawa tak przy okazji: chcialem wypalic jeszcze na biosie od Plexa ( i potem na Benq tez) plytke, plytka ma 4489MB a ja chcialem 4490, czyli leciutki overburning. (Nero 7.0.0.0) pokazal blad: "Błędne pole parametru". Nigdy tego nie mialem a plytki sie wypala caly czas tak samo Please help me ! Z gory dzieki. |
A jak zmieniales bios na ten od BenQ to uzyles pliku CVT? Solidburn jest od biosu BSKB, wiec sprobuj na poczatku sflashowac Benia plikiem CVT do biosu BSJB, a pozniej juz normalnie do BSKB lub BSLB.
Pozdrawiam |
Tak, uzylem biosu BSLB.CVT, flashowalem programem WinDWFlash i nic. Potem juz normalnie biosem w postaci exe no i tez nic...
|
No cóż!
Z pierwszą grupą inwalidztwa też da się żyć :> :mruga: |
No niestety ja takiej opcji nie uwazam jak kalectwo nagrywarki, a tym bardziej, ze nie ze strony mechanicznej. Kurcze, naprawde nikt nie wie ?!?
|
Cytat:
Jak to nie ma SolidBurn przy biosie BSLB ? Prośba o screen QSuite 2.0. :) |
Ilość załączników: 2
Ciekawa sprawa, bo przeinstalowalem Qsuite i pojawila sie zakladka SolidBurn na biosie BSLB ale Nero InfoTool niestety nie pokazuje obslugi SolidBurn (Screen).
|
Zainstalowalem QSuite 2.1 + bios BSMB i to samo. Naprawde nikt nie wie gdzie siedzi zonk ? ???
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Ok, juz wszystko dziala jak powinno, jak nie wiadomo o co chodzi, to w takim razie zawsze chodzi o Windows (kupa gowna). Przywrocilem ghosta i smiga. (backup).
Pisze tego posta dla tych, ktorzy moga miec podobny problem. Trzeba tez podkreslic, ze cale szczescie wina nie stoi po stronie Benqa. Dzieki za odpowiedzi, Pozdrawiam. |
Nr seryjny: ? u :D ciekawe gdzie sie podzial :)
|
Cytat:
W garażu? :> :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:47. |