Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   [PROBLEM] verification failed juz druga nagrywarka! kopiowanie z dvd spowalnia system (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-verification-failed-juz-druga-nagrywarka-kopiowanie-dvd-spowalnia-system-58304/)

eg0 02.11.2005 10:30

Cytat:

Napisany przez Maciej
jeszcze zainstaluj ForceASPI 1.7 i sprawdż.
używasz NERO ? jaką wersje?

zainstalowalem forceaspi 1.7. nero info tool pokazuje ze "aspi is installed and working correctly". korzystam z nero 6.3.0.3.

jednak po tych zabiegach nagrywanie wciaz nie dziala! verification failed od razu na samym poczatku procesu weryfikacji...

macie jeszcze jakis pomysl?

eg0 02.11.2005 10:28

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Usuń w menadżerze urządzeń pomocniczy kanał zrestartuj kompa i powinno się dać ustawić na UDMA2.

ok. zadzialalo. ustawilo sie na udma2

Maciej 01.11.2005 20:11

jeszcze zainstaluj ForceASPI 1.7 i sprawdż.
używasz NERO ? jaką wersje?

PIOTR34 01.11.2005 18:30

Cytat:

Napisany przez eg0
pomocniczy kanal ide (urzadzenie glowne - pio (nie moge zmienic), urzadzenie podrzende - udma2)pozdro

Usuń w menadżerze urządzeń pomocniczy kanał zrestartuj kompa i powinno się dać ustawić na UDMA2.

eg0 01.11.2005 17:41

[PROBLEM] verification failed juz druga nagrywarka! kopiowanie z dvd spowalnia system

hej,

mam nastepujacy problem. od mniej wiecej 2 lat mam komputer PC z plyta glowna asus (via kt400). na poczatku mialem w nim zamontowana nagrywarke asusx52 i wszystko dzialalo ok. po jakis 2/3 miesiacach przestala nagrywac poprawnie plyty. verification failed.

ostatnio sprzedalem wiec ta nagrywarke jako uszkodzona na allegro, bo dostalem od znajomego asusx48. przez jakies 2 tygodnie nagrywanie dzialalo bez zarzutu. pozniej, nagle problem pojawil sie ponownie - znowu verification failed.

pomyslalem sobie ze moze zainstaluje poprzednia wersjie VIA 4 in 1 i tak tez zrobilem. problem zniknal, jak sie jednak okazalo - tylko na chwile. generalnie obecnie kazda proba nagrania plyty konczy sie verification failed.... :(

w komputerze mam tez drugi naped - dvd pioneera. obecnie, gdy kopiuje dane z plyty dvd na hdd system windows xp dostaje mega laga. przerywa dzwiek w winampie i praktycznie niemozliwa jest jakakolwiek inna praca. komp haczy niesamowicie....

ma ktos jakis pomysl o co tu chodzi???

by the way, moze to ma jakikolwiek zwiazek > panel sterowania > menedzer urzadzen > kontrolery ide/ata/atapi

>kontroler via bus master ide
>podstawowy kanal ide (biezacy tryb transferu - urzadzenie glowne: udma5, urzadzenie podrzedne: nie dotyczy)
>pomocniczy kanal ide (urzadzenie glowne - pio (nie moge zmienic), urzadzenie podrzende - udma2)

z gory dziekuje za wszelka pomoc. naprawde jestem bardzo zly, bo nie mam jak przenosic bardzo cennych danych na sluzbowego laptopa i powaznie rozwazam kupno zewnetrznego dysku hdd...

pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:38.