![]() |
tekst na DVD w NeroVision Expres
Cześć!
Mam mały problem w NeroVision Expres. Chce nagrać angielski film z avi do dvd i wkleić do niego teksty, ale NeroVision nie chce tego zrobić. Gdzie tkwi problem, może jeszcze jakiś programik potrzeba?? |
Zobacz tu
|
ale tam jest 64 strony :) moze jakas podpowiedz ?
|
Nie musisz wszystkiego czytać. Wystarczy że sie troche wysilisz i napewno znajdziesz tam odpowiedz na twoje pytanie. Jeśli już rzeczywiście nie chce ci sie tam szukac to wejdz na stronę http://www.divx.howto.pl/ i tutaj poszukaj
|
Też walczyłem z NeroVision. W końcu dałem sobie siana. Ponoć komuś się udało wkleić napisy do nero Vision za pomocą ffdshow. Mnie ta sztuka się nie udała, pół dnia na to straciłem i bez efektu.
W tej chwili robie tak: Jeśli nie zależy ci na menu to wykorzystaj do konwersji program VSODivx to DVD. Program jest szybki, ma zadowalającą jakośći co najważniejsze wkleja napisy(format .srt) bez najmniejszych problemów. Plusem jest to(jak dla mnie), że napisy nie są wklejane na stałe i w odtwarzaczu możesz je włączyć lub wyłączyć. Drugi sposób, jeśli chcesz zrobić menu, to polecam DVD Lab Pro. Ten program służy do autchoringu. Co prawda, na pierwszy rzut oka wydaje się troche skomplikowany, ale to tylko pozory. Można nim zrobić naprawde super menu dla filmu+napisy+dodatkowe ścieżki audio, etc.. Materiał dla DVD przygotowuje za pomocą NeroVision. Tzn. konwersja z DivX na DvD (bez menu, sam film) reszte robie w DVD LAb Pro. Dla mnie ten zestaw jest the best. Ostatnio bawiłem sie z filmem który nie ukazał sie w polsce w wersji na DVD. Przerobiłem go do formatu DVD. Zrobiłem extra menu, wkleiłem napisy. dodatkowo dołożyłem polską(oprócz oryginalnej) wersje jezykową, zgraną z taśmy VHS. Było z tym trochę zabawy, szczególnie ze zgraniem i oczyszczeniem dźwięku z VHS-a. Ale efekt końcowy był naprawde bomba. pozdrawiam Kris |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:29. |