![]() |
4550 DVD-RAM a Windows2003
Mam problem niemogę znaleść sterowników do DVD-RAM te winxp niechą sie zainstalować.Może ktoś ma ten system i mógłby mi pomóc. I czy może jest jakis nowy bios który można by było do niej wrzucić.
Dziękuję i Pozdrawiam |
Ok, staje sie powoli master of NEC 4550A i DVD-RAM ;) ||
na pytanie o win 2k3 odpowiadam: stery podawane do windy xp instaluje sie na 2k3 wymuszajac tryb zgodnosci z xp i to dziala. |
Stery... to do tego potrzebne sa stery .... to panowie rewelacja... bo ja własnie kupiłem sobie płyte DVD-RAM i nie bardzo potrafiłem sobie coś na niej wypalić :( Powiedzcie ską takie stery zassać pod w2k.
I Może jeszcze poza tematem skąd bios do NECa żeby obsługiwał sefedisc v2.x , i czy wogóle da się coś z tym zrobić ?? |
|
a propo sterów do DVD-RAM czy wymagaja je wszystkie napedy nagrywające tenformat czy tylko NEC?
|
To wszystko zalezy od tego w jakim systemie plikow chce sie uzywac nosnika DVD-RAM i pod jakim systemem operacyjnym. Nie ma tutaj nic do rzeczy kto jest producentem nagrywarki.
Z zamieszonych ponizej informacji wynika, ze DVD-RAM bez sterownikow mozna jedynie uzywac pod winda XP, lecz trzeba przeformatowac nosnik na FAT32 (prawdopodobnie mozna to robic, tylko po co?? :| ) Reszta systemow operacyjnych i systemow plikow wymaga sterownikow aby moc jednoczesnie odczytywac jak i nagrywac nosniki DVD-RAM -> KLIK |
pytam bo sam mam Pionka DVR-110 i DVD-RAM uzywam pod InCD bez najmniejszych problemów (XP SP2+NTFS), co prawda moja przygoda z DVD-RAM zaczęła się niedawno i nawet nie wiedziałem ze do ramu należy stosowac extra stery
|
nie jestem pewien - bo nie uzywam - ale InCD to program do nagrywania pakietowego, glownie wykorzystywane do cd/dvd+/-RW. DVD-RAM natomiast uzywa sie jako zwyklego nosnika/dysku wymiennego
|
czyli bez potrzeby używania InCD, mam rozumieć?
|
Cytat:
|
<blad>
|
Cytat:
Wiecej o tym napisalem tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread....7309#post607309 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:30. |