![]() |
Pomysły na biznes
Potrzebuję migiem wymyślić ok. 25 pomysłów na biznes. Liczę na waszą pomoc - Jaką działalność można by samemu rozpocząć w małym mieście? (40 000 mieszkańców)
|
też bym chciał wiedzieć :)
obecnie rozpoczynając wasną działalność, przez 2 latka zus zżera tylko 250 zł/m-c. oczekujemy więc na jakieś ciekawe nietuzinkowe propozycje. |
Cytat:
|
Weszła teraz nowa ustawa jakaś. Kto po raz pierwszy otwiera działalność ten płaci mniej.
Ja czytałem o tym w jednej ze studenckich publikacji, może na stronie ZUSu będzie oficjalne info. |
No ja też coś słyszałem na ten temat - ale niestety nie jestem w stanie podać szczegółów... :(
|
Hmm podepnę sie pod temat . Jestem tylko ciekaw czy wypozyczalnie plyt dvd robią kopie zapasowe ? Jeżeli tak to mozna by sie do nich przejsc i sie zapytać , ze za odpowiednia sumę zrobiuc kopie wszystkich filmow w wypozyczalni ?!
ALbo legalne kopie bespieczenstwa robić ktos wpada Do mnie z orginałem a ja go przegrywam ?! :D pozdrawiam |
|
Cytat:
To jest ostro scigane przez dystrybutorow. Serio. |
Cytat:
|
25 pomysłów na biznes?? Kurcze, mi dajcie jeden, ale dobry :)
|
Cytat:
|
"W Wielkopolsce 3 kolesiów kradło samochody których ... nie było. Sprowadzali z Belgii i Holandii samochody a w zasadzie same dokumenty. Płacili dwóm pracownikom wydziału komunikacji za zarejestrowanie autek od 1 do 2 tys. zł. Odprawa celna, przegląd. Następnie nieistniejące pojazdy wstawiali do wirtualnych komisów pod Koninem. Zgłaszali się do firm leasingowych (jako inne osoby) i brali w leasing pojazdy ... których nie było. Firmy leasingowe wpłacały należność do komisów a klienci płacili 2 czasem 3 raty by ... zgłosić kradzież. Ubezpieczalnia płaciła leasigowi, a policja poszukiwała nieistniejących pojazdów. Straty 3 mln złotych."
:respect: |
Cytat:
|
@Arcadio
http://www.postawnaswoim.pl/ jak zalozysz swoja pierwsza dzialnosc zus bedziesz placil powyzej 200 zl tylko :D plus mozesz wziasc z uni 12 tys. na rozkrecenie dzialalnosci :D |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:30. |