Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   P³yta MSI KT880 SocketA w zasadzie to nie wiem co sie dzieje (https://forum.cdrinfo.pl/f5/plyta-msi-kt880-socketa-zasadzie-nie-wiem-co-sie-dzieje-58355/)

silent22 03.11.2005 13:47

P³yta MSI KT880 SocketA w zasadzie to nie wiem co sie dzieje

Witam

Opisze ca³y problem od pocz±tku.
Zaczê³o sie od tego ¿e spali³a mi sie p³yta Gigabyte razem z zasilaczem. Kupi³em now± p³ytê (taka jak wy¿ej) i pochodzi³a 2 tyg. Pewnego ranka chcia³em odpaliæ kompa i komp sie odpali³ ale niestety nie dawa³ zadnego sygnalu zycie zero jakis dzwiekow z biosa, monitor si nie zapala³. Akurat robi³em komputer znajomemu o podobnych parametrach wiec powymienialem wszystkie czesci i dalej nic. Wiec logicznie rozumuj±c stwierdzilem ze to plyta gl. Zawiozlem komputer do sklepu gdzie kupilem plyte z reklamacja. Serwis przyjal komputer. Po ponad 3 tyg zwracaja mi komputer z wymieniona plyta glowna na now± (ten sam model). I tu sie zaczynaja schody. Uruchamiam Windowsa i pierwszy Blue Screen (niestety mign±³ tak szybko ze nie zd±zy³em zanotowaæ). Po tym kolejne blue screeny.
Troche sie pobawilem w biosie i wkoncu udalo mi sie go uruchomic w trybie awaryjnym. Dalem odzyskiwanie systemu z dnia 5.05.2005 i komputer jakos sie odpali³. Dzisiaj rano wlaczam komputer a on sie uruchamia ale tryb grafiki jest ustawiony na najnizsze chyba z mozliwych ustawien. 640x480 i glebia kolorow to byla chyba 4-bitowa.
Zaczalem sie znowu bawic i znowu blue screen
"Videoprt.sys Address F4C2B829 base at F4C26000 DATE STAMP 41107d08" tyle mi sie udalo zanotowaæ. Chcia³em zrobiæ formata. Dosz³em do tego ze wybralem sterowniki Sata z dyskietki i jak mialem wybierac czy swierza instalke[enter] czy naprawe[R] co nie wybralem to tak dlugo badal dysk ze stracilem cierpliwo¶c. albo pisalo czekac.... i nic sie nie dzialo. Wkoncu jak za ktoryms razem udalo mu sie zbacac dysk to blue screen.
By³ jeszcze taki blue screen DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bios ustawilem na Load optimilization i chodzi teraz ale jak wlaczam gre i chce np. ustawic grafike to zawiesza sie i reset

Ma ktos jakies pomys³y co zrobiæ?

Moj komp:
Procesor AMD Athlon 1700+
P³yta MSI KT880 Delta
Dysk WD1200JD (sata) 120GB
Nagrywarka LIte-on 52x32x52
Zasilacz Qoltec 325W
Radeon 9600

REi 03.11.2005 16:27

Sprawdz Pamiec ram - typowe objawy.

silent22 03.11.2005 18:36

pamiec teraz zamienilem od kumpla i niestety to nie to

silent22 03.11.2005 23:33

EDIT:
Zrobilem scan partition Magic 8 pod dosem i na partycji ktora mam zape³nion± wyskoczy³ b³±d
Error 1516 Partition Improperly Dismounted Please Refer To The Online User Guide
napisalem pod spodem bo nie widze opcji edytuj

REi 04.11.2005 00:16

Jezeli nie pamiec to moze bady na HDD. Jezeli nie zalezy ci na danych przeoraj hdd przy pomocy HDD Regenerator 1.5

silent22 04.11.2005 01:02

zalezy mi na danych i to bardzo na tej partycji co wyskoczyl blad mam 3gb zdjec z aparatu nie wspominajac o 40gb filmow i tyle samo muzyki

silent22 04.11.2005 22:35

wiem ze nie za bardzo mi pomogliscie ale jakby ktos szukal odpowiedzi to zmiana biosa pomogla i system narazie smiga
pzdr

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28.