Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dyskietka startowa + partycje (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dyskietka-startowa-partycje-58371/)

sobrus 04.11.2005 11:06

ewentualnie acronis disc director. Wyglada jak klon PM ale podobno sporo szybszy. Potrafi bootowac swoje wlasne GUI z plyty. Ilosc opcji taka sama (konwersje, zmiany rozmiarow partycji i klastrow itp itd etc)

**mondeo** 04.11.2005 10:21

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Czy Partition Magic moze mi z NTFS przekonwertowac na FAT32 bez utraty danych??
Tak zrobil sie jakis wirtualny cos. I nie ma E: poniewaz tak jak napisal **mondeo** 2 partycja to NTFS.

Zrobisz to bez utraty danych ale musisz posiadać pełną wersję Partition Magic , inną nić nie zrobisz , chyba że się pobawisz

IceManSpy 04.11.2005 08:00

Cytat:

Napisany przez qfir
tak jest partition magic moze przekonwertowac bez utraty danych, tylko teraz takie pytani: po co chcez konwertowac bez utraty dancyyh , skoro bedziesz formatowal?

Bede foramtowal ale nie w tym momentcie. Wole wiedziec na przyszlosc bo jak sie kapne po format C: ze nie mam 2 partycji to oops ;)

qfir 04.11.2005 01:12

tak jest partition magic moze przekonwertowac bez utraty danych, tylko teraz takie pytani: po co chcez konwertowac bez utraty dancyyh , skoro bedziesz formatowal?

IceManSpy 04.11.2005 00:12

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
A ja może inaczej zapytam jaki system plików masz na D fat 32 czy może NTFS

NTFS ,a z tego co pamietam to Win98 nie obsluguje!! :idea:
I teraz mam pytanie. Czy Partition Magic moze mi z NTFS przekonwertowac na FAT32 bez utraty danych??

Cytat:

Napisany przez gallus
Tez tak mysle, na dysk D: zaladowal sie virtualny RAM dysk, a druga partycja zostala przesunieta o jedna literke

Tak zrobil sie jakis wirtualny cos. I nie ma E: poniewaz tak jak napisal **mondeo** 2 partycja to NTFS.

**mondeo** 03.11.2005 22:30

A ja może inaczej zapytam jaki system plików masz na D fat 32 czy może NTFS

qfir 03.11.2005 21:14

proboj poprostu kolejne litery (mozesz np. przejsc do danego dysku i wyswietlic listeplikow poleceniem dir, zeby sie skapowac czy jestes pod wlasciwym dyskiem) i wkoncu natrafisz na dysk D.

gallus 03.11.2005 20:49

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Jak pamiętam, to w Windowsie 98 często zdarzało mi się tak, że podczas formatowania dysk C był normalnie, napęd cd przeszedł pod literę d, a druga partycja na moim dysku twardym była pod literką E.... Może to w tym jest problem?

Tez tak mysle, na dysk D: zaladowal sie virtualny RAM dysk, a druga partycja zostala przesunieta o jedna literke ;)

Mich@ł 03.11.2005 19:40

Jak pamiętam, to w Windowsie 98 często zdarzało mi się tak, że podczas formatowania dysk C był normalnie, napęd cd przeszedł pod literę d, a druga partycja na moim dysku twardym była pod literką E.... Może to w tym jest problem?

-Kowalik- 03.11.2005 19:26

format d: ?

IceManSpy 03.11.2005 19:24

Dyskietka startowa + partycje

Witam.

Sciagnalem skad (na forum bylo) dyskietke startowa do Win98. I teraz mam pytanie. W jaki sposob mam sformatowac 2 partyce?? Otoz mam 2 partycje a dyskietka wykrywa mi tylko C: a na D: jest cos dziwnego. Jak sformatowac partycje D: ???

:help:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:48.