![]() |
Rozwiązany Problem!
Zmieniłem taśmę i przestawiłem na master i działa.
Nie wiem który z tych zabiegów pomógł, bo przed zmianą płyty głównej była na slave. Podobnie taśma, którą dotychczas stosowałem była od starej płyty, podpiąłem jakąś inną, która była w domu. PS. Jak rozróznić czy taśma jest 40 czy 80 pinowa? |
dvd/rw powino byc raczej na master :)
|
DMA mam wlaczony,a ASPI jak mam go zainstalowac? W NeroInfoTool informuje ze "System ASPI" nie mam, Jest tylko "Nero ASPI".
Czy cos da jak dam LG na master a drugi naped optyczny na slave? |
polecam defrag. hdd i sprawdz czy masz wlanczone DMA :) + aspi by sie przydalo jak niemasz :)
|
LG 4163B - problem
Witam,
Mam LG 4163B z firmware 105A i podczas nagrywania DVD np. Emtec z predkoscia 12x co chwila bufor nagrywarki spada prawie do 0% i mija pare sekund zanim powroci do 100% przez to caly proces nagrania zajmuje az 12-14 min. Gdy nagrywam z mniejsza predkoscia 4x plyta DVD Media-Store tak samo spada bufor ale rzadziej wiec nagrywa w okolo 8 min. Myslalem ze to przez stary firmware ale po zmianie na 105A nic sie nie poprawilo, mialem chyba 101A czy 102A??? . Podczas nagrywania nie robie nic na kompie, nie ma innych programow przeciazajacych ani dysk ani procesor. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:49. |