Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   telewizory i monitory LCD montowane w Polsce (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telewizory-monitory-lcd-montowane-polsce-58501/)

Joanna Maciejew 07.11.2005 12:03

telewizory i monitory LCD montowane w Polsce

Witam
Podobno w Polsce sa montowane telewizory i monitory LCD. Czy macie jakies blizsze informacje?
Czy ktos moglby mi wskazac gdzie ewentualnie moge je znalezc. Ups
Dzieki piekne :*
Aska

ro29 07.11.2005 12:10

Cytat:

Napisany przez Joanna Maciejew
Witam
Podobno w Polsce sa montowane telewizory i monitory LCD. Czy macie jakies blizsze informacje?
Czy ktos moglby mi wskazac gdzie ewentualnie moge je znalesc.
Dzieki piekne :*
Aska

Witam !
Czy są to ..nie wiem ;)
Ale mają być - chodzi o inwestycję LG w Polsce - fabrykę chyba gdzieś pod Krakowem, jeśli dobrze pamiętam - ale to dopiero będzie się budować.

Pozdrowienia i witamy na Forum !!!

ro29

icemac 07.11.2005 12:14

w gminie Kobierzyce kolo Wroclawia :tak!:

a nie pod Krakowem

Joanna Maciejew 07.11.2005 12:26

LG powinna miec juz fabryke w Mlawie. Wraz z Philipsem nosili sie z zamiarem wybudowania nowej fabryki w Biskupicach kolo Wroclawia ale nie wiem jak sie to skonczylo. Szykam tych telewizorow dla firmy gdzie pracuje a montowane w Polsce sa tansze..

Joanna Maciejew 07.11.2005 12:34

Cytat:

Napisany przez icemac

a nie pod Krakowem

robia je tam juz?
Wiesz moze cos wiecej :respect:

demek 07.11.2005 12:50

nie robia jeszcze
fabryka sie buduje
pozatym oni nie beda robic calych monitorow a tylko sam panel

Joanna Maciejew 07.11.2005 13:39

No to po obiadku.

Slyszalam, ze tam mieli je cale montowac.
Znalazlam jeszcze jedna w Bykowie tez pod Wroclawiem- iiyama tylko podobno jest tam troche zamieszania ostatnio.

demek 07.11.2005 17:26

to zle slyszales
od poczatku byla mowa o samym panelu

ro29 07.11.2005 18:33

Cytat:

Napisany przez icemac

a nie pod Krakowem

Witam !

Racja, racja moja pomyłka ;)

Szkoda niestety jednak, że nie w Poznaniu, albo w najbliższej okolicy :smutny:

Pozdrowienia mimo wszystko dla Wrocławia !!!

ro29

Joanna Maciejew 08.11.2005 09:57

Cytat:

Napisany przez demek
to zle slyszales
od poczatku byla mowa o samym panelu

Dzieki :piwo:
Slyszales tez moze cos o Iiyama? Ma fabryke w Bykowie.

Ormianin 08.11.2005 10:45

Cytat:

Dzieki :piwo:
Slyszales tez moze cos o Iiyama? Ma fabryke w Bykowie.

Mimo to i tak nie wplynie to na "taniosc" tych minitorow w Polsce (ja mysle ze i tak nie beda one tutaj produkowane tylko skladane z czesci wyprodukowanych gdzie indziej, np. w Chinach), a do tego normy moga byc zanizone... podobnie jak elektrolux produkuje swoj sprzet AGD i umywa sie on od zachodniego - normy sa zanizone i stosuje sie gorsze materialy na ten "wschodni" rynek

demek 08.11.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Mimo to i tak nie wplynie to na "taniosc" tych minitorow w Polsce (ja mysle ze i tak nie beda one tutaj produkowane tylko skladane z czesci wyprodukowanych gdzie indziej, np. w Chinach), a do tego normy moga byc zanizone... podobnie jak elektrolux produkuje swoj sprzet AGD i umywa sie on od zachodniego - normy sa zanizone i stosuje sie gorsze materialy na ten "wschodni" rynek

masz po czesci racje
- beda produkowac sam panel i sprzedawac go innym
- co do norm to nie sadze ze beda robic gorsze bo teraz liczy sie klient w sumie i ile wpadnie im do kieszeni

Joanna Maciejew 08.11.2005 14:42

Obecnie kupujemy tego kupe ww Czechach gdzie rowniez produkowane sa kineskopy. Trust me- sa o wiele tansze od :tak!:
Ale ja stawiam na Polske i stad staram sie dowiedziec jak najwiecej.

Ormianin 12.11.2005 00:19

Cytat:

Obecnie kupujemy tego kupe ww Czechach gdzie rowniez produkowane sa kineskopy. Trust me- sa o wiele tansze od :tak!:
Ale ja stawiam na Polske i stad staram sie dowiedziec jak najwiecej.

Co kupujemy w Czechach? A po co - zdradz ta tajemnice - po co chcesz wiedziec co w Polsce produkuja zachodnie koncerny... przeciez Polska jest tylko jako tania sila robocza do montazu elementow, tu nie ma co stawiac na Polske bo to nie jej produkcja, tylko spolek zachodnich, ktore tutaj ulokowaly swoj interes... gdyby tak produkowal cos polski Dzierzoniow nawet glupie radiomagnetofony to mozna by bylo na to stawiac

Joanna Maciejew 24.11.2005 10:03

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Co kupujemy w Czechach? A po co - zdradz ta tajemnice - po co chcesz wiedziec co w Polsce produkuja zachodnie koncerny... przeciez Polska jest tylko jako tania sila robocza do montazu elementow, tu nie ma co stawiac na Polske bo to nie jej produkcja, tylko spolek zachodnich, ktore tutaj ulokowaly swoj interes... gdyby tak produkowal cos polski Dzierzoniow nawet glupie radiomagnetofony to mozna by bylo na to stawiac

Glupio, ze tak sadzisz.......... Mysle, ze Polska i polacy sa very ok :1miejsce: tylko mielismy niefarta z ruskimi. Coz teraz zrobic? Stawiac na :polska: :tak!:.
Mieszkam i pracuje w Makaroni. Pracuje dla firmy, ktora handluje elektronika wszelkiego typu i ciagle szuka nowych, lepszych (tanich) dostawcow.

W Czechach kupujemy wlasnie telewizory ale wolalabym kupowac je w Polsce jesli znajde odpowiednie kontakty i oczywiscie satysfakcjonujace warunki.
Byloby super!:tancerka:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:25.