![]() |
Dvd+r czy Dvd-r?
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć który standard jest lepszy do ps2 dvd+r czy dvd-r.(Chodzi o kopie zapasowe gier) I czy nagrywarka sony DW-Q28A bedzie poprawnie te oto kopie nagrywać. Z góry thx Pozdro |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54238
Cytat:
|
Dziękować :D
|
Cytat:
Sorry za offtop. Nie mogłem się powstrzymać... |
ale ja chcialbym tu zaznaczyc, iz na "minusach" TDK nagrane gry konsola czyta szybciej (nie sa to roznice drastyczne - 2,3 sekundy). nagralem tekkena 5 na plus i minus i ten drugi dzialal szybciej.
|
Cytat:
Jeśli chcemy, aby nasza kopia dłużej "żyła" to oczywiście lepiej palić na +R, ale jeśli konsola nam wybrzydza na ten nośnik to jest to bezsensu. |
Dlatego można olać płyty i.......nie piepszyć się z odpalaniem tylko wziąść HDD ;)
|
no zabawa z hdd to wlasciwie koszt uzywaje konsoli. network adapter + dysk jakies 40GB albo wiecej. i oczywiscie sprzet na komputerze, czyli czytnik dvd [nie kazdy ma, co jest dziwne]. ale sa profity, kolega ma wlasnie takie cos, gry chodza 2X szybciej i konsola staje sie praktycznie wieczna - laser nie rusza sie wogole.
a powiedzialem, ze uwazam ze lepiej na minusach, bo spotkalem sie z ciekawa rzecza. jakies 3 tygodnie temu mialem angine i siedzialem w domu. poprosilem mame, by kupila mi czysta plyte dvd "w sklepie na gorze". i zrobila to. przyniosla 'plusa'. polecil jej go sprzedawca - lepiej chodza gry. w innym sklepie sprzedawca tez spytal po co mi - na backup gry ps2 - odpowiedzialem. ten zaczal mnie przekonywac do +r. dlatego napisalem, ze uwazam tak :) |
Ja akurat nagrywam na Verbatimach +R i nie narzekam, tzn moja konsola nie narzeka. Wcześniej używałam -R i wsumie też nie było problemów.
|
Nagrywam na TDK +r RW chodza bez problemu ale chodza mi takze TDK -r ale nagrywam na tych pierwszych
|
Cytat:
|
I kasuje w ten sposób wcześniej wypaloną gre ||
|
Dlaczego kasuje laser____
|
Cytat:
Znaczy wymazuje gre by nastepną nagrac nic nie jest na stałe ;) |
Ale Rw ladnie mi czyta bez problemow....
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:43. |