![]() |
Oprogramowanie firmy Ulead a w szczególności VideoStudio 9
daje bardzo dobrą jakość obrazu wideo. Można także dokupić do tego programu plug'in HDV jakość obrazu z wykorzystaniem tego plug'ina jest wspaniała. Niemniej musisz posiadać dobry komp i kartę "1394firewire". |
Cytat:
Zapoznaj się z tym artykułami --> TU i TU, natomiast jeśli chodzi o menu to na początek polecam "TMPGEnc DVD Author" (program nie jest darmowy) opis znajdziesz --> TU |
Presto VideoWorks- nadaje się do dobrej jakości materiału?
Witam!
Kupiłam kamere miniDv Canon, mam do niej oprogramowanie które było dołączone czyli: Presto! VideoWorks którego uzywam do zgrywania materiału na dysk i próbuję nim obrabiać film. Przechwytywanie obrazu jest w bardzo dobrej jakości, ale w trakcie obróbki mam wrażenie że jakość się pogarsza ( obraz się rozmydla, w niektórych przypadkach pojawiają się ząbki i na dużych połaciach tego samego koloru np. morze pojawiają się nieestetyczne kwadraciki.) Proszę mi doradzić czy ten program jest w ogóle dobry do tego, czy w ogóle nie ma to sensu na tym programie? Jeśli nie to na jakim programie mogę to zrobić ? (ale interesują mnie tylko programy któę mogę zdobyć za drmo) Czytałam już wypowiedzi na tym forum, ale za duży jest rozżut w opiniach i gubie się. BArdzo mi zależy też na tym żeby może jakiś "wyjadacz" zechciał mi podpowiedzieć program do robienia menu na płytkę dvd |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:34. |