Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Presto VideoWorks- nadaje się do dobrej jakości materiału? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/presto-videoworks-nadaje-sie-dobrej-jakosci-materialu-58512/)

ZIDU 08.11.2005 01:07

Oprogramowanie firmy Ulead a w szczególności VideoStudio 9
daje bardzo dobrą jakość obrazu wideo. Można także dokupić
do tego programu plug'in HDV jakość obrazu z wykorzystaniem
tego plug'ina jest wspaniała. Niemniej musisz posiadać dobry
komp i kartę "1394firewire".

PIOTR34 07.11.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez ga_kir
Witam!
Kupiłam kamere miniDv Canon, mam do niej oprogramowanie które było dołączone czyli:
Presto! VideoWorks którego uzywam do zgrywania materiału na dysk i próbuję nim obrabiać film. Przechwytywanie obrazu jest w bardzo dobrej jakości, ale w trakcie obróbki mam wrażenie że jakość się pogarsza ( obraz się rozmydla, w niektórych przypadkach pojawiają się ząbki i na dużych połaciach tego samego koloru np. morze pojawiają się nieestetyczne kwadraciki.)

Proszę mi doradzić czy ten program jest w ogóle dobry do tego, czy w ogóle nie ma to sensu na tym programie? Jeśli nie to na jakim programie mogę to zrobić ? (ale interesują mnie tylko programy któę mogę zdobyć za drmo)
Czytałam już wypowiedzi na tym forum, ale za duży jest rozżut w opiniach i gubie się.

BArdzo mi zależy też na tym żeby może jakiś "wyjadacz" zechciał mi podpowiedzieć program do robienia menu na płytkę dvd

Jeśli chodzi o program dołączony do kamerki, to nigdy się z nim nie spotkałem, wygląda na mały kombajn do wszystkiego. Mogę Ci zasugerować, iż dobrym rozwiązaniem dla początkujących jest Pinnacle Studio 9, tym bardziej że program jest w całości w języku Polskim. Soft nie jest darmowy.

Zapoznaj się z tym artykułami --> TU i TU, natomiast jeśli chodzi o menu to na początek polecam "TMPGEnc DVD Author" (program nie jest darmowy) opis znajdziesz --> TU

ga_kir 07.11.2005 18:29

Presto VideoWorks- nadaje się do dobrej jakości materiału?

Witam!
Kupiłam kamere miniDv Canon, mam do niej oprogramowanie które było dołączone czyli:
Presto! VideoWorks którego uzywam do zgrywania materiału na dysk i próbuję nim obrabiać film. Przechwytywanie obrazu jest w bardzo dobrej jakości, ale w trakcie obróbki mam wrażenie że jakość się pogarsza ( obraz się rozmydla, w niektórych przypadkach pojawiają się ząbki i na dużych połaciach tego samego koloru np. morze pojawiają się nieestetyczne kwadraciki.)

Proszę mi doradzić czy ten program jest w ogóle dobry do tego, czy w ogóle nie ma to sensu na tym programie? Jeśli nie to na jakim programie mogę to zrobić ? (ale interesują mnie tylko programy któę mogę zdobyć za drmo)
Czytałam już wypowiedzi na tym forum, ale za duży jest rozżut w opiniach i gubie się.

BArdzo mi zależy też na tym żeby może jakiś "wyjadacz" zechciał mi podpowiedzieć program do robienia menu na płytkę dvd

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:34.