![]() |
Cytat:
|
tak wylaczenie znajdywania udostepnionych drukarek duzo przyspiesza, komputery wtedy nie sprawdzaja przy polaczeniu, czy sa w sieci udostepnione drukarki, wiec proces laczenia sie komputerow przebiego znacznie szybciej
|
Gdzieś czytałem żeby wyłączyć w takim wypadku sprawdzanie drukarek sieciowych czy jakoś tak... Może na goglach znajdziesz cos ;)
|
Ja mam podobny problem, moj komp Win XP bez SP2, na lapie Win Xp z SP2, i sie wogole nie widza :/
kumpel ma taki system jak ja i dziala ok u niego... co moze byc przyczyna? |
Otoczenie sieciowe - wolne przegladanie
Mam problem z otoczeniem sieciowym... Otoz moj komputer (WinXP Pro SP2) podlaczylem do laptopa (WinXP Home SP2). Skonfigurowalem wszystko. Komputery sie widza. Internet udostepniony. Wszystko działa. Ale jest jeden problem... Jak wchodze z mojego komputera w Moje miejsca sieciowe i w dana grupe robocza ... trzeba czekac sporo czasu aby sie wyswietlily komputery dostepne w sieci. Potem jak klikne na dany komputer znowu trzeba czekac minutke... Potem po katalogach juz chodzi dobrze... Jaka moze byc tego przyczyna? Na laptopie wszystko chodzi szybko. Nie trzeba na nic czekac.
Jesli potrzebne beda screeny ... prosze wolac :) 8 ) No i czekam na pomoc od "sieciowcow" :pisze: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:53. |