![]() |
Czy można wypalać płytki z muzyka z prędkościa 24x?
Bo słyszłem że tylko z 4x. Mam LG 24x (burn proof)
|
mysle ze tak ja mam LG x16 i wszystko wypalam na maxa i jest OK
|
Możesz nagrać z dowolną prędkością:) Tylko że jak nagrywasz z prędkością większą niż 4x nagrywarka robi więcej błędów i takiej płytki już nie odczytasz na wszystkich odtwarzaczach CD.
|
Bez problemów (Teac524)
|
Cytat:
Zgadzam sie mozna nagrywac z jaka predkoscia sie da tylko moga byc pewne problemy potem... tzn jak w/w chodzi o odczyt! Pozdrawiam |
Oczywiście że można - tylko czy jest sens tak nagrywac płytę audio ??!!!
Zależy na czym zamierzasz ją odsłuchiwać, jeżeli na komputerze to nie ma problemu - jeżeli na zwykłym CD-audio to mimo wszystko radzę ci poczekać troszkę dłużej (stosuj max 4x) gdyż nie każdy napęd CD-audio radzi sobie z płytami tak szybko nagranymi (zdarza się po prostu, że płyta przeskakuje) i nie będę ukrywam, że żywotność płyty nagranej 24x jest dużo mniejsza od tej nagranej 4x - gdyż ta pierwsza jest bardziej wrażliwa na zarysowania !!! (im szybciej nagrywasz płytę tym słabiej jest ona wypalona ....) |
Im większa prędkość, tym słabsze kontury pitów, odtwarzacz naprawde może mieć z tak nagraną płytką problemy.
pozdrawiam |
Cytat:
|
Ja nagrywam CD Audio z prędkością 12x, ale czasami zdaża się, że moja wieża (już kilkuletnia) nie radzi sobie z początkiem płyty. Jakość nagrania zależy też od jakości CD. Nagrania Audio wychodzą mi najlepiej na płytach TDK.
|
No to znowu się zaczyna z tymi prędkościami a psełdo-specjalistów nie brakuje;)
|
He he.
Aż szkoda, że nie można nagrywać z pręd. 102x. Sorry koledzy. Pytanie z gatunku - czy po polskich drogach można jeździć z prędkością 250 km/h. Pewnie że można. |
Wszystko można. To tylko kwesta rozsądku. Ale biorąc pod uwagę to że większość kopiujących muzę słucha łomotu (bez obrazy) który nudzi im się po paru dniach (i płytka i tak ląduje na półce pod bgrrrruuubą warstwą kurzu) to można nagrywać i x48 na każdej płycie (nawet najgorszej).
Wiadomo, że jak komuś zależy to kupi tłoczoną albo nagra na drogiej płycie CDR do której ma zaufanie z prędkością, która wydaje mu się dobra (kwestia indywidualna). Ja dobre płyty kupuję tłoczone a jak chcę posłuchać byle-czego, to nagrywam sobie na CDRW (żeby po paru dniach/tygodniach) bez żalu skasować. Pozdro.6 |
Nie wiem skąd te problemy ??
Ja od 1,5 roku nagrywam praktycznie tylko na PLATYNACH, z prędkością x8 i NIGDY dotąd nie zdarzyło się, żeby komuś, komu nagrałem płytkę audio, coś nie chodziło !!!!! W domu mam 7-mio letniego TECHNICSA, a w samochodzie takie płytki łykała (bez najmniejszych problemów) SZEŚCIOLETNIA zmieniarka Pioneera !!!! napęd: Yamaha 8824, soft: WinOnCD 3.7 Pozdrawiam wszystkich |
Cytat:
Co do CDRW to moj odtwarzac CD-DA nie czyta takich plyt wiec taki sposob odsluchu muzy odpada. Pozdrawiam jazzbiker |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:51. |