![]() |
|
Cytat:
Wspaniale gra myslenie, i wcale mu nie przeszkadza to, ze jest z kamienia :) |
Cytat:
|
Ehh.. jak widzę nic nie zmieni mojej opinii, że ludzie to idioci.. Czasami pociesza mnie trochę fakt, że nie tylko w Polsce..
|
Ide dzis na ten film, zobaczymy...
Niezaleznie od tego czy ksiazka jest dobra czy nie (nie czytalem jej), czy film jest kiczem czy nie, powiem tylko jedno - takie wiadomosci jak te poniezej po prostu mnie draznia! http://wiadomosci.wp.pl/kat,9251,wid...wiadomosc.html http://wiadomosci.wp.pl/kat,9271,wid...wiadomosc.html Do czego ten swiat zmierza? Brak slow! Jak to przeczytalem to przypomnialo mi sie pewne zdarzenie sprzed kilku lat. Otoz TVP nakrecila reportaz o prawdziwej dzialalnosci Amway'a - film pt. "Witajcie w zyciu". Film nakazem prokuratora nie zostal dopuszczony do emisji a jego autor zostal zwolniony z pracy. Wokol sprawy byl wielki szum. Gdyby zostal wyemitowany to ludzie by sobie go obejrzeli i po krotkim czasie o nim zapomnieli tak jak zapomnieli o nie tak dawno wyemitowanym w TVN filmie o dzialnosci Rydzyka. Nie byloby zadnego echa. Tymczem film ten mozna bylo kupic na kazdym bazarze ("spod lady"), handlarze kaset zrobili na nim niezly interes. Pozniej bez wiekszego problemu mozna bylo go zwalic z netu. Efekt? Mimo zakazu prokuratury i tak kazdy kto chcial go obejrzec to obejrzal i masa ludzi na nim niezle zarobila. Kod Da Vinci i tak kazdy kto chce obejrzy/przeczyta a dzieki zakazom i calej tej sprawie zyski wzrosna. Zasada prosta - im wiekszy skandal, im wiecej zakazow tym wieksza reklama, wieksze zainteresowanie. Czlowieka zawsze przyciagalo i bedzie przyciagac to co zakazane, to wokol czego jest wiekszy szum. |
nuda, nuda, duda ... :zygi:
|
A ja dzis nadrobilem zalezglosci i obejrzalem klasyk - "Samowolka" Feliksa Falka. Moim zdaniem lepsze od symetrii, mocniejsze. Uczucia sie gromadza i pietrza, wczuwalem sie strasznie.... Ogolnie polecam, jesli to kogos obchodzi - i tak zostane przycmiony przez Kota Leonarda Da Vinci ;-).
|
zaraz ide do kina na pokaz ... jestem przygotowany na siet :D
jak wroce to cos napisze ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do "Zakazanej archeologii" - jest jeszcze "Klamstwo ewolucji" Hansa-Joachima Zillmera i kilka innych ciekawych ksiazek z hipoteza kataklizmow.
Ktora nawiasem zdobywa coraz wiecej zwolennikow i coraz wiecej faktow za nia przemawia. I wydaje sie byc tylko kwestja czasu oficjalne uznanie, tak jak w wypadku hipotezy o zagladzie dinozaurow po upadku metorytu jukatanskiego (bodaj tak go nazwano?). Co do "Kodu Leonarda daVinci" - ksiazka jest slaba, niech kto mowi co chce, ale naprawde jest sciagniety pomysl ze "Swietego Gralla" (ale nie jest plagiatem - jest po prostu wtorna) a film, typowy naiwny i prostacki amerykanski produkt. A obsadzenie Toma Hanksa w roli "profesora" to tak kompletny idiotyzm, ze slow szkoda. Facet powinien zagrac w jakims komiksie, albo pozostac przy roli Foresta Gampa. I zeby nie bylo - ogladalem trailery :) film juz niekoniecznie. |
Znalazłem dużą i ładną "Ostatnią Wieczerzę" http://milano.arounder.com/da_vinci_...ullscreen.html
Pozdrawiam |
Postaram sie jutro wyskoczyc do Lodzi do kina..
musze skads kase skrecic :) |
Witam!
Ja tylko chcia***322;em cos dopowiedzie***263; a'propos D***228;niken'a... Znam jego ksi***261;***380;ki, teorie i rozwa***380;ania i go***347;***263; mi zdecydowanie imponuje, jednak jego pogl***261;dy opieraj***261; si***281; praktycznie tylko i wy***322;***261;cznie na domys***322;ach, przypuszczeniach i z pozoru logicznych wnioskach. Ja wyznaj***281; bardziej kult faktu i dowodu, dlatego mentorem w dziedzinie rzeczy niewyja***347;nionych i zadziwiaj***261;cych jest dla mnie Michael Cremo ze swoja wspania***322;***261; ksi***261;***380;k***261; "Zakazana archeologia". Ksi***261;***380;ka ta wywo***322;a***322;a znaczne zamieszanie w kr***281;gu naukowym i wielu profesor***243;w zmieni***322;o swoje pogl***261;dy po jej przeczytaniu. Nie b***281;d***281; si***281; rozwodzi***322; nad jej tre***347;ci***261;, kto chce to sobie przeczyta, ale je***347;li rzeczywist***261; prawd***261; jest to, co zawarto w tej ksi***261;***380;ce, a dowody s***261; prawdziwe - wszystko na to wskazuje - to trzeba radykalnie zmieni***263; historie dziej***243;w gatunku ludzkiego. Sam te***380; czasami pisz***281; ro***380;ne rzeczy, raczej teorie na pewne tematy, ale gdzie je publikuj***281; i pod jakim nickiem to na tym forum nie zdradz***281; :P ps. Pewnie niekt***243;rzy zauwa***380;yli, ***380;e pisz***281; z "ogonkami" - a no jako***347; mnie tak wzi***281;***322;o i postanowi***322;em si***281; zmobiliziowa***263; i zacz***261;***263; pisa***263; w pe***322;ni poprawnie. ps2. ad. do ps - jakbym gdzie***347; jeszcze zgubi***322; "ogonek" to mi wybaczcie. |
premiera dla prasy to co innego niz premiera dla 'normalnych' widz***243;w, wiec jeszcze zobaczymy...
odnosnie nawo***322;ywa***324; do bojkotu, nawo***322;ywa***324; 'ko***347;cio***322;a'... ...to ja jako fizyk nikogo nie nawo***322;uje do bojkotu danikena, nie s***322;ysza***322;em zeby robili to moi koledzy po fachu, ja sie ewentualnie smieje z danikena :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:06. |