![]() |
Czym odinstalować programy InterVideo?
Czym odinstalowywać programy pod win xp? Bezpiecznie i skutecznie ;)
Konkretnie mam problem z aplikacjami InterVideo: 1. Benq QVideo 2 v5.2.3.23 z cd benq v 2.1, które nie chce mi się odinstalować (pod tą nazwą kryje się VinDVR) 2. WinDVD7, które nie chce się prawidłowo zainstalować (zatrzymuje się na jakichś operacjach w tle, gdy na pasku jest już 100%), a w związku z nie pełną instalacją też nie mogę tego programu usunąć. Ashampoo Uninstaller Platinum Suite 110 się nie nadaje, bo tylko uruchomiło deinstalator, tak jak systemowe dodaj-usuń. Pomóżcie mi pozbyć się tego ****. :piwo: |
witaj Kolego.
Ja proponuje użyć Absolute Uninstaller 1.45, bądź darmowy Easy Cleaner. Używam ich zamiennie i nigdy nie mam problemów z deinstalacją programów. Dodatkowo oba programy czyszczą rejestr oraz usuwają "śmieci" z dysku.ps. jeśli będą dalsze problemy proponuję spróbować deinstalacji w trybie awaryjnym. Powodzenia:) |
Cytat:
Dzięki, zielone poszły :piwo: Zassam te programy z sieci i spróbuję. :) PS. To WinDVD chciałem zainstalować w miejsce PowerDVD, gdyż przypuszczałem, że to ostatnie gryzie mi się z Benq QVideo (VinDVR). Jak tylko uda mi sie wywalić aplikacje InterVideo, to wracam do PowerDVD. PS.2 A może znacie coś mniejszego i bardziej wygodnego do oglądania filmów DVD? |
do oglądania DVD używam wyłącznie WinDVD Platinium:) (ma dużo opcji jeśli chodzi o dźwięk czy obraz), a jeśli chcesz cos mniejszego to polecam Zoom Player Professional.
|
Cytat:
Jeszcze raz dzięki za szybką odpowiedź :) |
Cytat:
|
Cytat:
Easy Cleaner to tak naprawdę czyściciel rejestru i błędnych wpisów na liście dodaj-usuń, a Absolute Uninstaller 1.45 zachował się tak jak deinstalator systemowy i wspomniany Ashampoo :\ Benq Qvideo oraz DVD7 nadal nie dały się ugryżć :nie: PS. Jutro spróbuję deinstalacji w trybie awaryjnym, tak jak radziłeś, dzisiaj już nie mam siły :spie: |
W EasyClean'erze przez Dodaj/Usuń usuwam aplikacje i radzi sobie z tym całkiem dobrze:)Jeszcze jest coś takiego jak Advanced Uninstaller to tez możesz wypróbować)
|
Proponuję RegCleanera i jest po polsku
|
W trybie awaryjnym udało mi się wywalić Benq QVideo 2 v5.2.3.23, systemowy
deinstalator poinformował mnie tylko o błędach związanych z trzema bibliotekami :) Nadal nie poradziłem sobie z WinDVD 7, którego instator zatrzymuje się na jakichś operacjach, gdy na pasku stanu jest już 100%. Mam komunikat o nie powodzeniu przy zdalnym wywoływaniu zadania :blee: |
Cytat:
|
usuń wszelkie wpisy w rejestrze dotyczace winDVD, za pomocą np. jv16, a następnie spróbuj zainstalować winDVD ponownie.
|
Format C i ból zniknie jak ręką odjął.
|
Cytat:
|
Cytat:
a ta apropo tematu był kiedyś program Szklarz nie wiem czy działa pod XP próbowałęm tylko na 98 :) mi wystaracz zwykły deinstalator ewentualnie właczasz total comandera, "zabijasz" explorera i na chama go || potem tylko wyczyścić rejestr :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27. |