Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Kopiowanie DVD w locie (https://forum.cdrinfo.pl/f13/kopiowanie-dvd-locie-58621/)

m@req 10.11.2005 21:58

Kopiowanie DVD w locie

Witam, interesuje mnie jako początkującego możliwość zrobienia kopii filmu DVD (zabezpieczonego) w locie, bezpośrednio na DVD+R DL.
Dodam, że potrafię zrobić kopię i zdekodować materiał na twardy dysk (Clon DVD2, Shrink, AnyDVD). Niestety każdy z tych programów umieszcza najpierw kopię na HD. Czy kopia "w locie" jest możliwa?
Serdecznie pozdrawiam,

m@req

ed hunter 10.11.2005 22:04

kopia w locie jest bardzo niezalecana.

wisiann 11.11.2005 02:23

instant copy robi to w locie jak masz dwie stacje dvd ale zajmuje to tyle samo czasu co shrink tyle tylko ze nie zostawia materialu na hd

m@req 11.11.2005 10:20

Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Mój problem polega na tym, że na HD mam tylko 3 Gb wolnego miejsca, więc wolałbym kopiować "w locie". Z jakich powodów tego typu kopiowanie nie jest zalecane?
Pozdrawiam,

m@req

KC42 13.11.2005 11:46

Cytat:

Napisany przez m@req
Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Mój problem polega na tym, że na HD mam tylko 3 Gb wolnego miejsca, więc wolałbym kopiować "w locie". Z jakich powodów tego typu kopiowanie nie jest zalecane?
Pozdrawiam,

m@req

nie darady zrobić kopi DVD w locie szkoda tylko DL, zawsze materiał trzeba zgrać najpierw na HD i najlepiej do obrazu iso

m@req 20.11.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez wisiann
instant copy robi to w locie jak masz dwie stacje dvd ale zajmuje to tyle samo czasu co shrink tyle tylko ze nie zostawia materialu na hd

Rzeczywiście Pinnacle InstantCopy robi kopie filmu DVD w locie. Testowo kopiowałem całą płytkę dvd filmu KILER. Kopia jest idealna. Operacja trwała 2 godz. 30 min. Dziś przetestuję kopiowanie filmu na DVD-R DL. Dla info. podaję, że robię to na laptopie z napędem DVD-ROM oraz zewnętrznej nagrywarce DVD NEC.

Pozdrawiam...

m@req 21.11.2005 22:21

Witam,
Przetestowałem kopiowanie "w locie" filmu DVD na płytkę DL i o dziwo skończyło się to sukcesem !!! :-)
Jednakże InstantCopy nie kopiuje przy zabezpieczeniach DVD. Problem rozwiązałem uruchamiając AnyDVD i poczciwego Nero, który to wykonał piękną kopię całej płytki DVD na nośnik DL. Nie widzę różnicy w jakości. Wychodzi na to, że wszystko da się zrobić.
Pozdrawiam serdecznie...

wisiann 21.11.2005 22:43

Cytat:

Napisany przez m@req
Witam,
Przetestowałem kopiowanie "w locie" filmu DVD na płytkę DL i o dziwo skończyło się to sukcesem !!! :-)
Jednakże InstantCopy nie kopiuje przy zabezpieczeniach DVD. Problem rozwiązałem uruchamiając AnyDVD i poczciwego Nero, który to wykonał piękną kopię całej płytki DVD na nośnik DL. Nie widzę różnicy w jakości. Wychodzi na to, że wszystko da się zrobić.
Pozdrawiam serdecznie...

jesli plytka bedzie miala powyzej 4.5gb to musisz uzyc programu do zmniejszania objetosci wlasnie ic lub skrink,a co do zabespieczen to anydvd jest ok choc nie zawsze
pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:43.