Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Rekord prędkości transmisji :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/rekord-predkosci-transmisji-58624/)

andrzejj9 15.11.2005 23:11

Cytat:

Napisany przez M@tti
Fajnie by mieć taki super szybli internet ,tak aby gre 4 GB ściągnąc w 30 minut. 8-)

Wczoraj na uczelni znalazłem dobre miejsce, gdzie sygnał internetu bezprzewodowego łapany jest jako "excellent". Łącze to 56Mbit i trzeba przyznać, że chodzi naprawdę nieźle. Na próbę ściągnąłem jeden plik ok. 40 MB ze strony Microsoftu i szedł regularnie ok. 1600kB na sekundę. Ściągnął się w kilkanaście sekund :)

Potem było trochę gorzej bo 400 - 500, ale i tak trudno narzekać :)

Matievoo 15.11.2005 15:38

Fajnie by mieć taki super szybli internet ,tak aby gre 4 GB ściągnąc w 30 minut. 8-)

Igloo 15.11.2005 14:59

tylko na diabła komu 1Gbit jak wszystko idzie w kierunku maksymalego cenzurowania sieci i jej komercjalizacji. echelon jest, ciekawe co wymyslą za kilka lat :(

andrzejj9 15.11.2005 11:10

Cytat:

Napisany przez legion
juz robi sie powoli tak ze niedlugo siec zastapi wszystko jak tak dalej pojdzie pamietam jeszcze jak pierwszy raz zaczelem serwowac to pretkosc jaka maksymalnie osiagalem 2 do 8 Kbyte/s to byla jazda a teraz mam 1 mb w domku juz mozna miec 10 mb prawie 10 lata minelo jak wzrosla pretkosc teraz lacza juz w terbitowych :) szybkoscia testuja i kto to wykorzysta napewno nie zwykly ziadacz chleba jak dojdzie to do nas za 10 lat to juz nie trzeba bedzie nic sciagac w sieci tylko wlanczasz i masz :D

W Japonii na porządku dziennym jest już łącze 1Giga bitowe :>. Oczywiście za cenę niższą niż u nas 1mb, żeby nie było wątpliwości..

legion 15.11.2005 10:56

juz robi sie powoli tak ze niedlugo siec zastapi wszystko jak tak dalej pojdzie pamietam jeszcze jak pierwszy raz zaczelem serwowac to pretkosc jaka maksymalnie osiagalem 2 do 8 Kbyte/s to byla jazda a teraz mam 1 mb w domku juz mozna miec 10 mb prawie 10 lata minelo jak wzrosla pretkosc teraz lacza juz w terbitowych :) szybkoscia testuja i kto to wykorzysta napewno nie zwykly ziadacz chleba jak dojdzie to do nas za 10 lat to juz nie trzeba bedzie nic sciagac w sieci tylko wlanczasz i masz :D

Oktawian89 15.11.2005 07:36

DSL bez limitow... cos mi kolega wczoraj o tym mowił...:D tylko cena bedzie pewnie z kosmosu ;/

Smartek 14.11.2005 22:56

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
aa cos słyszałem ze ma być neo 24 MB :>

niemozliwe, bo ADSL pozwala na maks. 8mbit i 1mbit uploadu
pozdro ;)

polakT 14.11.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15

spokojnie moze i bedzie 24MB ale i limit bedzie na 100GB - kochana tepsa :P - ale w koncu moge u siebie załozyc neozdrade :/ - jak sie wyprwadziełem z domu to i pjawia sie mozliwosc - fajnie :P

Oktawian89 14.11.2005 22:42

kraluk 13.11.2005 12:14

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Czyli nigdy :D

Takie życie jest :D

Mich@ł 12.11.2005 09:57

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
predzej tp bedzie dawala 1Mb za 1zl ....

Czyli nigdy :D

Pawel_k 12.11.2005 09:18

predzej tp bedzie dawala 1Mb za 1zl niz terabitowe lacza sie upowszechnia

Burak_PL 12.11.2005 08:53

Cytat:

Napisany przez Ormianin
oj to prawda! czas ladowania strony bez magicznego proxy to 10 minut!!!!

nie przesadzaj wczoraj mi śmigało :) i to nawet nieźle tak z 30 sekund otwierało :lol:

a co do szybkości to może by njapier wprowadzili dobrego neta za tanioche dla wszystkich :) a nie jeden ma 12 mb a jeden jeszcze na modemie jedzie :)

AleX69 12.11.2005 05:19

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Czasami sie tylko zastanawiam co by mi dalo takie lacze, skoro nawet najszybsze dyski dostepne na rynku tego nie zdaza zapisac :)

wlasnie >dyskach< ... dysk+ dysk+ dysk =>no co totalny kwadrat<= predkosc swiatla+ predkosc swiatla+ predkosc swiatla+ ...

Eliasz 12.11.2005 00:42

Cytat:

Napisany przez Źródło: 4press.pl
Firma Samsung Electronics zaprezentowała najszybszą na rynku kość pamięci GDDR4, której prędkość transferu wynosi 2,5 Gbit/s. Pierwsze próbne partie nowego układu zostały rozesłane do czołowych producentów systemów graficznych.

Przy projektowaniu nowej pamięci firma zastosowała technologie DBI (Inwersja Szyny Danych) oraz Multi-Preamble, które pomogły wyeliminować opóźnienia w transmisji danych. Rezultatem jest wzrost prędkości o 56% w stosunku do aktualnie obecnych na rynku graficznym kości pamięci GDDR3.

Wyglądem układy GDDR4 są bardzo zbliżone do swoich poprzedników, co będzie dużym ułatwieniem dla producentów kart i systemów graficznych w integracji nowego układu ze swoimi produktami.

Jeszcze przed końcem tego roku, Samsung planuje przedstawić próbną partię kości GDDR4, o szybkości transferu 2,8 Gbit/s, zaś ich masowa produkcja ma ruszyć w drugim kwartale przyszłego roku.

jeszcze jakieś rekordy ? :D ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:04.