![]() |
Dziwne czasy utworów w audio CD
Wital . Posiadan nagrywarke LG 4167b i mam problem z nagraniem zwykłej płyty audio CD . Jak wypale płytke i włoże ją do mini wiezy (panasonic) to ta niewidzi płyty i u kumpa jest tak samo. A jak włoże do radia samochodowego (blaupunkt) to widzi ale pokazuje przed startem ze czas jednego utworu wynosi 99.98 min i zeby było smieszniej u innego kolesia wystepuje to samo. Przedtem miałem liteono i nic takiego niemiało miejsca . Czym to jest spowodowane , prosze o pomoc.
|
Odwieczny problem kiepskich płyt i zbyt szybkiego wypalania (wypalaj audio w okolicach prędkości x24).
|
Cytat:
|
kumpel kupił jakiś czas temu 100 szt. Platinum CD-R i praktycznie żadna nie chce przejść weryfikacji po paleniu. :|
z tym wypalaniem 4x to przesada. tryb DAO oczywiście ustawiony? |
Przed chwilką nagrałem dwie płyty TDK i zmieniłem bios na najmowszy 12 i dalej to samo. Jesli chodzi o tryb dao to nigdy tam nie grzebałem i powiem szczerze ze niewiem gdzie to jest. :'(
|
Aha juz wiem co to tryb DAO , i oczywiście miałem włączony ale mam jeszcze opcje DAO96 i niewiem co to takiego. Może powinienem ją włączyć?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:53. |