![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Zrobiłem pomiar na x8 i to dało takie wyniki: |
Witam !
A ja pozwolę się wtrącić do dyskusji z takim oto pytaniem - które niedawno mi się nasunęło - czy zachwalany ostatnio BenQ umośliwia sprawdzanie jakości zapisu alternatywnymi programami takimi jak KProbe czy inne ? Chodzi o to, że z tego co czytałem zaletą LiteOn jest właśnie dostępność tego typu programów alternatywnych (sam mam CDRW LG i niestety testy tylko w Nero). Pozdrowienia ro29 |
Ustaw testowanie na x8 - prawidłowe dla Benk'a :)
|
Ilość załączników: 1
Panowie looknijcie na to. Na litku miałem 95%, niestety na benku to:
|
sory winetu ale nigdzie nie napisałem, że mają porównywalny zapis || konkretnie to miałem na myśli skutki końcowe zapisu ;> czyli jakość wypalenia danych no chyba, że będziemy się spierać o wykresy, a to raczej nie interesuje zwykłego użytkownika prawidłowo nagranych płyt :) , a takich użytkowników jest najwięcej (oczywiście nie zaliczam do nich Nas ekstremistów z tego forum :) ) to tak w skrócie.
|
Co tu porównywać.
Stałe OPC - LiteOn ( metoda stara jak Świat - najgorsza) i najnowszy WOPC - BenQ (najbardziej zaawansowany technologicznie zapis). Gdzie porównywalny zapis ??? Nie ma co porównywać. :taktak: :) |
Zostaw obie jak któraś padnie (obie mają szanse :) )to bedzie zapas :> - jako posiadacz i zadowolony uzytkownik litka powiem, że na markowych płytach obie są raczej porównywalne :)
@albatros7 która uszkodzona nagrywarka jest godna polecenia ? może plextor ? ;) |
No zaczyna sie robic ciekawie. Wiedziałem ze ktoś bedzie robił młyn i skończe z inną nagrywarką. To w forum jest najlepsze.
|
LiteOna to hała, wiem bo mam uszkodzoną SOHW-1653S, ale Benka tez nie polecam. Jak nawali ci Benek na gwarancji i nieda się go naprawić to wtedy w ramach reklamacj dostaniesz używany model. ((
|
Zostaw BenQ, pozbądź się LiteOna- dobrze Ci radze.
|
Te dvd-rw to było ich 5, 2 minusy i 3 plusy, jakośc zawsze na poziomie 76. Jak wypaliłem dvd+r na benq to fakt ze bylo 97, lecz na litku bylo 95 bez znaczenia czy rw czy +r czy -r. Wiec dlatego mam dylemat czy warto zostawic litka co pali "wszystko" na 95 czy benqa. Naczytalem sie o nim ze jest git lecz nie jstem tak do konca przekonany i dlatego pytam.
I jeszcze jakby tego było mało ten 1693S jest na 2 miejscu w top15 nagrywarek na cdrinfo. Juz od chyba 2 miesiecy czekam na test tego litka i nic. |
uważam, na podstawie źle wypalonej DVD+RW, można uznać że starczy tych testów.
ja bym brał Samsunga :> || |
To narazie Benq vs Liteon 2:0 no i nie zapominam o punkcie dla Toshiby.
|
sprzedaj kompa i kup ataryne na kasety magnetofonowe ;)
a tak powaznie litki sa teraz slabe i lepszym wyjsciem wydaje mi sie benq |
Ok 4 posty z żartami, ale spoko doceniam to.
Pomysł z toshibą jest kapitalny. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:28. |