![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
gosc z allegro przeczytal pewnie ten artykul
|
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/software/stronapl.php3 tam sa szczegolowe informacje na temat mozliwosci Overburna na poszczegolnych nosnikach co do VCD i SVCD - to tez jest mode 2. Nie interesuje sie tym zbytnio, ale z tego co wiem to VCD i SVCD maja nizsze stopnie kompresji od divX, wiec zeby zmiescic film trzeba zaoszczedzic na rozdzielczosci, co w efekcie daje, ze zapis CD w Mode 1 z filmem DivX daje ciut lepszy efekt niz zapis w mode 2 jako "zwykly" mniej skompresowany film. |
Z tym nadpalaniem, to różnie bywa. Na płytkach tańszych tj. mediasonic, platinum, acoss... powyżej 710 MB, zdarzają się błędy. Nie mówię, że zawsze, ale jednak. Nagrałem film 723 MB i pod koniec zatrzymywał się (błędy). Z mp3 miałem tak, że na 718 MB jeden utwór nie chodził.
Moim zdaniem do 710 MB, jest w miarę bezpiecznie, powyżej trzeba się liczyć ze stratami. ;) |
mam male pytanko ... gdzie mozna w fuerio sprawdzic ile na plytke wejdzie ?
|
Cytat:
|
Re: Co zrobić z filmem, który zajmuje za dużo miejsca?
Cytat:
|
Może się mylę (a może nie) ale taki "ZA DUŻY" film bez problemu powinno się nagrać jako VCD lub SVCD.NERON wtedy spoko upycha 830 mega na płycie 700.
|
Kazda plyta jest inna - zobacz tabelka:
http://www.cdrinfo.pl/software/stronapl.php3 Jak widac "normalnie" (w mode 1) na 74 wykorzystujac overburning mozna nagrac max ok. 81 (czyli w okolicach 700 Mb), natomiast na 80, max 85, czyli ok. 750 Mb. (ach te samsungi - jeszcze mam pare z serii 16x 8) ). Jezeli natomiast nie masz mozliwosci nagrania na samsungach to nastepna w kolejce jest esperanza black ale z max pojemnoscia 83 czyli plus/minus 730 Mb. |
Chodzi oto, że jak nagrywałem 740 mb film na płytę 700 mb to nie było żadnego problemu. Program sie tylko pytał czy zamknąć sesję i nagrywał. Czy to znaczy, że już automatycznie NERO nadpala płytę o te 40 MB. Dlatego myślałem, że prawdziwe nadpalenie dałoby możliwość zmieszczenia 740 mb na płytę 650 mb, bo przecież na taka płytę spokojnie zmieszczę do ok 700 mb - tzn. automatycznie NERO nadpali. Tak to rozumiem, a że jestem laikiem i moje parę postów napisanych na tym forum dotyczy banalnych rzeczy, proszę aby mi to ktos w końcu wytłumaczył, bo dalej nie wiem nawet jakbym miał płytę 700 mb jak nadpalić płytę, tj. jakiej użyć opcji w NERO.
:buu: |
Pomimo wiekszej pojemnosci Mode2 jest "wysoce niepraktyczny", ale fakt faktem 740 na 650 nagrac mozna. Tylko czy nie jest to pomijanie pewnych dosc waznych szczegolow przez sprzedajacego na allegro (poza tym mode 2 nagrywa 740 na 650 a nie 760)?
No i jeszcze na koniec Mode2 to nie nadpalanie (wogole nie uzywa overburningu). Ale musze przyznac czegos nowego sie dowiedzialem :) |
Mode 2
Takie nadpalanie to zaden problem polecam poszukanie w postach czegos o Mode 2 . Ja nie wiem dokladnie o co chodzi i pozatym nie chce czegos przekrecic ale mozliwe jest nagrywnie bez tzw. danych naprawczych dla korekcji bledow i miesci sie naprawde o kilkadziesia MB wiecej i o to chodzi gosciowi z allegro
|
Cytat:
|
jak wiadomo z 800 megówkami są problemy. (Dlatego przecież nagrywamy w duuużej większości na 700 MB). ;)
Cairath! Poszukaj w starszych postach, a dowiesz się. :) Pawelblu! Ten link to mistrzostwo!:D (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12604535 ). Mam pomysł! Może założymy takie wspólne konto bankowe i złożymy się po "groszu" wyjdzie suma na zakup licencji na MEGA upychanie:D i wtedy dowiemy się jak się czaruje! ;) :blee: a może to prawda? ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:25. |