![]() |
Zadanie z j. polskiego... Bardzo proszę o pomoc :(
Witam!
Ta szkoła mnie wykończy ;) Mam zadanie z Języka Polskiego pt. "Scharakteryzuj starogrecki ideał wojownika". Jednak zupełnie nie wiem jak się za nie zabrać :( Może robił ktoś podobne zadanie lub wie skąd znaleźć coś o tym - byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek okazaną pomoc. Przeszukaję googlarkę, ale słabo mi to idzie :( Z góry dzięki za pomoc :) |
Z tego co pamietam to bylo cos takiego w Grecji jak ideal kalokagatii. No i poza tym Grecy byli strasznymi estetami (bylo w lekturze LO chyba cos takiego jak 'Korowod' i tam byl jakis byczy opis grawerowanej tarczy wojownika).
Generalnie podejrzewam ze trzebaby isc w tych kierunkach. |
to bylo wieeeeeeeeeeeki temu
nie pomoge, ale masz moje wsparcie duchowe :spoko: |
Homer -Iliada :D , film Troja (Achilles, Agamemnon, Ajax, Parys i mój faworyt Hektor) :D
|
|
www.sciaga.pl - sprawdz tam:)
|
Ehhh... Nareszcie skończyłem :D 5h myślenia/pisania i 3,5 strony a4 maczkiem jest :D
Ale znając moją babkę z polskiego i tak dostanę tylko dopa - za chęci :haha: |
notatka z filmu Wędrówki z jaskiniowcami
Siemka.Mam napisać krótką i na temat notatkę z filmu ,,Wędrówki z jaskiniowcami ", jeżeli ktoś to oglądał to proszę mi to napisać będę bardzo wdzięczna.Mnie nie było na tej lekcji i nie oglądałam tego filmu :( :( :( :(.Bardzo proszę o pomoc.Potrzebne na jutro :(
|
Zarejestrowac sie na takie forum tylko po to zeby dostac zadanie z polaka.
To nastolatki nie maja juz swoich portali, stron, znajomych? GG znowu padlo, google zmakneli, nasza klasa sie zapchala? Biedne dzieci meczone przez zlych nauczycieli. |
Cytat:
streszczenie >> po polsku nie znalazlem na youtube widzialem rozbite na kilka czesci jest po polnocy... dobranoc [edit] @Sunna dlaczego na Mich@***322;a nie nakrzyczales? |
Cytat:
|
Cytat:
http://img523.imageshack.us/img523/9364/suckersds6.gif |
Cytat:
|
Błagam o pomoc..
Muszę odpowiedzieć na pytanie: O czym myśli Polska w XXI wieku?
kompletnie nie mam pojęcia o czym napisać :< z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc :* |
Jeśli mam być szczery, tak absolutnie serio, przeglądając te kilka for i programy telewizyjne jestem skłonny stwierdzić, że dosłownie o niczym. Co gorsza nie tylko sama Polska, ale i świat...
Ja tam nigdy nie pisałem żadnych wypracowań i żyję... Jak już koniecznie chcesz coś napisać to napisz coś politycznie niepoprawnego, czyli np. o zalewającej nas bezmyślności. Promocji głupoty i bezczelności w mediach, propagandy w prasie itd. itd. Prawie na temat. ;P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:36. |