![]() |
Wypala, nie widzi
Może mi ktoś pomóc ?
Wypaliłem gierke na DVD w Alcohol, wypala bez błędu ale po wypaleniu nie widzi płyty. Wie ktoś o co chodzi. ASUS 1608p thx |
Może ktoś jednak pomoże co?!
|
Cytat:
Jaką gierkę, na co, jakie płyty, jak palone, jaki komp, jaki sys, czy jest aspi, a poza tym zapraszam TU :P |
System chyba standard WinXP Pro, aspi ten co jest w windzie, płyt uzywam raczej markowych tj. TDK, VERBATIM, EMTEC, SONY ITD. ITP. A gierka to F.E.A.R. wypalam raczej woniej niz moge :). Powiem tylko ze plytka wypalona u mnie jest widoczna u znajomych ktorym nagralem. Sprzecik mam ASUS 1608p. Ostatnio zmienilem firmware na najnowszy tj. 1.57, ostatnio wrocilem do 1.17 ktory byl oryginalnie władowany, i o dziwo po zmianie firmware na starszy przez jakis czas widzial mi ten plytki ktore nagralem. Po jakims czasie znowu nie widzi. Nie wiem kurna o co chodzi :D. Obraz gry zrobiony jest Alcoholem. Hmmm, troche namieszalem :P
|
Czyżby laser zabrudzony?
Tylko z tą gierką są kłopoty czy z innymi rzeczami po wypaleniu też? :hmm: |
Cytat:
Win98SE ...posiadał. Sprawdż programem ASPI Installation Verification lub w NERO info tool...czy je masz. |
Ogólnie problemy mam takie :
- nagrywanie w nero płyt audio z wav, mp3, itd itp, niby się nagra ale podczas słuchania są przeskoki. Reszta nagrywania w nero jest ok. - nagrywanie w alcohol, jeżeli ja robie obraz i go nagram to jest ok. Jeżeli dostane od kogos obraz z alcohola to wypali, ale nie widzi. ASPI sciągnalem i zainstalowalem. Nie wiem co jeszcze napisać, takie problemy mam od miesiaca, nigdy nie mialem problemów z nagrywaniem czy to nero, alcohol, clone, blindwrite, itp. Pozdro |
Chciałbym oddać ja do serwisu (jest na gwarancji), ale nie wiem co
powiedziec, że nie moge nagrać FEAR w alcohole?? :D Kurna!! dziwna ta nagrywara, troche sie zawiodlem na Asusie. Może trzeba uzbierać na Plextora. |
Jakieś pomysły, co zrobić by działała moja nagrywara ??
Czy temat juz zamknięty ? :D Dlaczego moge nagrywac ISO, NRG, a MDF nie ?! Dostalem teraz Serious Sam 2 jako obraz MDF, wypalam i nie widzi :) Nie wiem czy smiać się czy płakać :D pozdro :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Hmmm, a to dziwne bo jedną kopię którą wypaliłem kumplowi to działa. ???
Zobacze jeszcze czy da coś zamiana MDF na NRG. Może nero to wypali normalnie. Pozdo |
Zamiana na NRG pomogła :)
Widać muszę być abstynentem i koniec z alcoholem ;D Pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:00. |