Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Uwaga na promocję kina domowego z Prince 2 w "Real" !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/uwaga-promocje-kina-domowego-prince-2-real-58841/)

Morris 01.12.2005 17:34

Tu masz pierwszy w miarę kompletny opis:
http://reklar.ovh.org/html/emperor_3.html

A tu możesz o to popytać:
http://www.manta.com.pl/forum/

Ja osobiście czekam na Prince'a 2, bo jest na sprawdzonym układzie i podobno ma więcej opcji dot. napisów w DivX / XviD.

EIII i P2 są bardzo konkurencyjne, ale soft jeszcze mają kiepsko dopracowany.
Na szczęście aktualizacje pojawiają się często.

sobrus 30.11.2005 15:01

natomiast zestawy te pojawily sie w lublinie. brat akurat chcial kupic tanie dvd i cale szczescie ze przestrzeglem go przed ta oferta. Kupil w innym sklepie Emperora III z glosniczkami 5.1.
btw co myslicie o tym emperorku? w razie czego jeszcze ze dwa-trzy dni moze go oddac z powrotem. Wiem szukajka nie gryzie ale wszystko co znalazlem dotyczy poprzednich modeli.

Morris 23.11.2005 22:38

Byłem w Realu ponownie wczoraj. Po zestawie Manty z rzekomym Princem 2 śladu już nie było. Tym razem inny i wyraźnie bardziej kompetentny (choć jestem daleki od demomonizowania czyichkolwiek kompetencji w tym sklepie) sprzedawca wyjaśnił, że zestaw się sprzedał. Moim zdaniem to mało prawdopodobne, bo wcześniej całkiem sporo tych pudełęk leżało i się kurzyło. Może jednak ktoś wziął sobie do serca dobrą radę... :ysz:

CIAPEK 21.11.2005 10:43

może bardziej uwaga na Real? :)
a już w środe otwierają w Toruniu największe centrum handlowe w naszym mieście, a może jedno z większych w wojewódzwtwie Galerie Copernicus no i Real w tym też jest :), a co najważniejsze Media Markt :)))

Morris 20.11.2005 08:33

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Od momentu posiadania komórki z aparatem, co chwila w jakimś supermarkecie robię zdjęcia(...) Nie jest mi znany żaden przepis, który by tego zabraniał i nie podejrzewam, aby takowy istniał. A tym samym jakiekolwiek uwagi ochrony, czy obsługi, że robienie zdjęć jest zabronione, można po prostu puścić mimo uszu.

Też sobie nie przypominam takiego zakazu - przecież sklepy to nie obiekty o znaczeniu strategicznym (a zwłaszcza ich stoiska), choć w czasie pokoju, dla większości z nas na pewno :ysz:
Ciekawy jestem, jak zachowają się sprzedawcy "reala" w innych przypadkach. Jak tylko ktoś jeszcze może, niech wpadnie dziś do tego sklepu i "oświeci" cwaniaków z tego stoiska, a potem koniecznie tu opisze ich reakcję. Będziemy mieli wtedy jasność, czy wszyscy się tam zachowują w tak ignorancki sposób, czy był to tylko wyjątek.

PS: Nie pamiętam dokładnie, czy cena i nazwa, którą skanował "wielki elektronik" była dodatkowym kodem kreskowym, czy też standardowym z pudełka. Gdybyście zauważyli, że w szale chęci udowodnienia Wam swojej racji koleś zeskanuje jakiś dodatkowy kod i skaner odczyta "Prince 2", to każcie mu zeskanować ten oryginalny z pudełka.

Można też zrobić tak, jak pisał @andrzejj9 - wziąć sobie sprzęt do domu, a potem przynieść jako niezgodny z umową. Ja już tego zrobić nie mogę, bo wiedzą, że wiem co jest w środku.

andrzejj9 19.11.2005 21:16

Cytat:

Napisany przez woitas
tylko jest jeden problem.
zazwyczaj w żadnym sklepie nie wolno robić oficjalnie zdjęć.
wiem, bo pracowałem miesiąc przy kamerach w leroy merlin.

a tak poza tym to zawsze sprawdzajmy co kupujemy.
jeśli mamy wątpliwości, sprawdźmy opakowanie, instrukcję obsługi czy cokolwiek, co da nam info o tym produkcie.
a najlepiej nie kupować takich rzeczy w hipermarketach.

wracajac do tematu, musiałbym sprawdzić czy u nas jest tak samo.
chyba się wybiorę jutro do real'a :D

Od momentu posiadania komórki z aparatem, co chwila w jakimś supermarkecie robię zdjęcia (czy to kwiatów, bo chcę sobie jakieś do domu kupić, czy dzisiaj opiekacza do kanapek, bo planuję kupno dla kogoś z rodziny i jeszcze kupy innych rzeczy..). Nie jest mi znany żaden przepis, który by tego zabraniał i nie podejrzewam, aby takowy istniał. A tym samym jakiekolwiek uwagi ochrony, czy obsługi, że robienie zdjęć jest zabronione, można po prostu puścić mimo uszu.

woitas 19.11.2005 17:14

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
[...] Tylko dobrze byłoby jeszcze zrobić zdjęcie stoiska w momencie kupowania, tak na wszelki wypadek :)

tylko jest jeden problem.
zazwyczaj w żadnym sklepie nie wolno robić oficjalnie zdjęć.
wiem, bo pracowałem miesiąc przy kamerach w leroy merlin.

a tak poza tym to zawsze sprawdzajmy co kupujemy.
jeśli mamy wątpliwości, sprawdźmy opakowanie, instrukcję obsługi czy cokolwiek, co da nam info o tym produkcie.
a najlepiej nie kupować takich rzeczy w hipermarketach.

wracajac do tematu, musiałbym sprawdzić czy u nas jest tak samo.
chyba się wybiorę jutro do real'a :D

MetalSlug 19.11.2005 15:47

Cytat:

Napisany przez Morris
...ale jeżeli klient zgłasza problem, a sprzedawca udaje przygłupa, który nie ma pojęcia o tym co robi, to już inna historia...

Jesteś pewien że udawał? ||

Morris 19.11.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wszystko zależy, jako co towar sprzedawany jest na stoisku. Bo gazetka rzeczywiście nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu prawa, ale napis na stoisku już tak. Jeżeli więc na nim napisane jest Emperor II to taki towar ma być sprzedawany. A jeśli nie jest..

Emperor II, to właściwie to samo, co Prince 1. Różnice między nimi są nieznaczne. Natomiast Emperor III i Prince 2, to w porównaniu do modeli poprzedniej numeracji coś zupełnie innego. Są zbudowane na innych układach, mają pełną (jak zapewnia producent) obsługę QPEL i GMC. Nie można więc przejść obok tego obojętnie, bo taka praktyka jest nadużyciem!
Co mnie najbardziej dziwi, to fakt, że to oszustwo ma ogólnopolski zasięg. Piszę oszustwo z premedytacją, bo błędy w druku się zdarzają, ale jeżeli klient zgłasza problem, a sprzedawca udaje przygłupa, który nie ma pojęcia o tym co robi, to już inna historia...

Cytat:

Napisany przez Maciej
przecież to są dwa inne pudła, to jak można wcisnąć komuś Prince 1 jako Prince2 ?!...

Ja też w pierwszym momencie dałem się nabrać, do momentu dojrzenia na małego napisu oznaczającego model.
Co do szczegółów tego towaru, jest dokładnie tak, jak napisał @Dorian.

A może ktoś ma ochotę się wybrać w swoim mieście do tego cudownego hipermaketu? Zachęcam - zabawa przednia i na koniec poczucie spełnionego obowiązku obywatelskiego ;) .

Może zmasowany atak i postraszenie UOKiK-iem będą batem na tych zas....ców. To straszenie zresztą nie będzie próżne - w poniedziałek, albo wtorek przekazuję rzeczywiście sprawę do UOKiK, jeśli się nic nie zmieni - muszę tylko strzelić fotkę całego stoiska z ceną.

andrzejj9 19.11.2005 11:25

Cytat:

Napisany przez icemac
ale wez to pod uwage, ze "towar przedstawiony w gazetce" moze sie roznic od tego prawdziwego - i czesto to zaznaczaja na oststniej stronie

i gazetka nie stanowi ... jakies tam *******y :>

czyli zero praw klienta w "Naszym pieknym kraju"

Wszystko zależy, jako co towar sprzedawany jest na stoisku. Bo gazetka rzeczywiście nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu prawa, ale napis na stoisku już tak. Jeżeli więc na nim napisane jest Emperor II to taki towar ma być sprzedawany. A jeśli nie jest..

W sumie to okazja do sprawdzenia sobie za darmo, jak w ogóle tego sprzęt Manty się sprawuje, poużywania przez kilka dni, a potem odniesienia do sklepu pod pretekstem niezgodności towaru z umową (całkiem słusznej zresztą) i zażądania wymiany na właściwy model. Tylko dobrze byłoby jeszcze zrobić zdjęcie stoiska w momencie kupowania, tak na wszelki wypadek :)

MetalSlug 19.11.2005 11:14

Supermarkety śmierdzą! Wolę przepłacić te pięć czy dziesięć zygla i kupić elektronikę w normalnym sklepie. Na dodatek sprzedawca będzie z pewnością wiedział więcej niż "układacz towaru" w "dużo, tanio, kiepsko".

Dorian 19.11.2005 10:35

Pewnie wciskają Prince 1 - SILK + głośniki jako Prince 2. Maciej ma rację - patrzeć na pudełka. W Geancie już nie raz widziałem jak stoisko dumnie "mówiło" ,że tutaj jest Emperor II , a gdyby się człowiek nie przyjżał ,że na obudowie wciąż napisane Emperor ( bez dwójki ) to by wyszedł z jedynką. Namieszałem;) Trzeba jeszcze chyba troszkę poczekać jeśli chodzi o markety lub kupić w Ultimie.

icemac 19.11.2005 10:11

ale wez to pod uwage, ze "towar przedstawiony w gazetce" moze sie roznic od tego prawdziwego - i czesto to zaznaczaja na oststniej stronie

i gazetka nie stanowi ... jakies tam *******y :>

czyli zero praw klienta w "Naszym pieknym kraju"

Maciej 19.11.2005 09:47

przecież to są dwa inne pudła, to jak można wcisnąć komuś Prince 1 jako Prince2 ?!...
Prince 1 ...:
http://www.manta.com.pl/image/duze/D...Prince_PUD.jpg
Prince 2 ...:
http://www.manta.com.pl/image/duze/D...02silver3D.jpg

ro29 19.11.2005 01:06

Cytat:

Napisany przez Morris
(...)

Co o tym myślicie?

Osobiście myślałem, że takie numery u nas już się nie zdarzają na taką skalę, a do tego lekceważenie zgłaszanych problemów - chyba mocno się pomyliłem. :\

Niestety - zdarzają się, zdarzają - cóż wielu ufa sprzedawcom i nie jest tak zorientowanym jak kolega - i dopiero po czasie okazuje się, co się kupiło itd.

Sam znam osobę, dla której jak sprzedawca powie że ten model lepszy, to ona uwierzy w to - a mnie za wtrącanie op.....
Pozdrowienia
ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:41.