![]() |
Tu masz pierwszy w miarę kompletny opis:
http://reklar.ovh.org/html/emperor_3.html A tu możesz o to popytać: http://www.manta.com.pl/forum/ Ja osobiście czekam na Prince'a 2, bo jest na sprawdzonym układzie i podobno ma więcej opcji dot. napisów w DivX / XviD. EIII i P2 są bardzo konkurencyjne, ale soft jeszcze mają kiepsko dopracowany. Na szczęście aktualizacje pojawiają się często. |
natomiast zestawy te pojawily sie w lublinie. brat akurat chcial kupic tanie dvd i cale szczescie ze przestrzeglem go przed ta oferta. Kupil w innym sklepie Emperora III z glosniczkami 5.1.
btw co myslicie o tym emperorku? w razie czego jeszcze ze dwa-trzy dni moze go oddac z powrotem. Wiem szukajka nie gryzie ale wszystko co znalazlem dotyczy poprzednich modeli. |
Byłem w Realu ponownie wczoraj. Po zestawie Manty z rzekomym Princem 2 śladu już nie było. Tym razem inny i wyraźnie bardziej kompetentny (choć jestem daleki od demomonizowania czyichkolwiek kompetencji w tym sklepie) sprzedawca wyjaśnił, że zestaw się sprzedał. Moim zdaniem to mało prawdopodobne, bo wcześniej całkiem sporo tych pudełęk leżało i się kurzyło. Może jednak ktoś wziął sobie do serca dobrą radę... :ysz:
|
może bardziej uwaga na Real? :)
a już w środe otwierają w Toruniu największe centrum handlowe w naszym mieście, a może jedno z większych w wojewódzwtwie Galerie Copernicus no i Real w tym też jest :), a co najważniejsze Media Markt :))) |
Cytat:
Ciekawy jestem, jak zachowają się sprzedawcy "reala" w innych przypadkach. Jak tylko ktoś jeszcze może, niech wpadnie dziś do tego sklepu i "oświeci" cwaniaków z tego stoiska, a potem koniecznie tu opisze ich reakcję. Będziemy mieli wtedy jasność, czy wszyscy się tam zachowują w tak ignorancki sposób, czy był to tylko wyjątek. PS: Nie pamiętam dokładnie, czy cena i nazwa, którą skanował "wielki elektronik" była dodatkowym kodem kreskowym, czy też standardowym z pudełka. Gdybyście zauważyli, że w szale chęci udowodnienia Wam swojej racji koleś zeskanuje jakiś dodatkowy kod i skaner odczyta "Prince 2", to każcie mu zeskanować ten oryginalny z pudełka. Można też zrobić tak, jak pisał @andrzejj9 - wziąć sobie sprzęt do domu, a potem przynieść jako niezgodny z umową. Ja już tego zrobić nie mogę, bo wiedzą, że wiem co jest w środku. |
Cytat:
|
Cytat:
zazwyczaj w żadnym sklepie nie wolno robić oficjalnie zdjęć. wiem, bo pracowałem miesiąc przy kamerach w leroy merlin. a tak poza tym to zawsze sprawdzajmy co kupujemy. jeśli mamy wątpliwości, sprawdźmy opakowanie, instrukcję obsługi czy cokolwiek, co da nam info o tym produkcie. a najlepiej nie kupować takich rzeczy w hipermarketach. wracajac do tematu, musiałbym sprawdzić czy u nas jest tak samo. chyba się wybiorę jutro do real'a :D |
Cytat:
|
Cytat:
Co mnie najbardziej dziwi, to fakt, że to oszustwo ma ogólnopolski zasięg. Piszę oszustwo z premedytacją, bo błędy w druku się zdarzają, ale jeżeli klient zgłasza problem, a sprzedawca udaje przygłupa, który nie ma pojęcia o tym co robi, to już inna historia... Cytat:
Co do szczegółów tego towaru, jest dokładnie tak, jak napisał @Dorian. A może ktoś ma ochotę się wybrać w swoim mieście do tego cudownego hipermaketu? Zachęcam - zabawa przednia i na koniec poczucie spełnionego obowiązku obywatelskiego ;) . Może zmasowany atak i postraszenie UOKiK-iem będą batem na tych zas....ców. To straszenie zresztą nie będzie próżne - w poniedziałek, albo wtorek przekazuję rzeczywiście sprawę do UOKiK, jeśli się nic nie zmieni - muszę tylko strzelić fotkę całego stoiska z ceną. |
Cytat:
W sumie to okazja do sprawdzenia sobie za darmo, jak w ogóle tego sprzęt Manty się sprawuje, poużywania przez kilka dni, a potem odniesienia do sklepu pod pretekstem niezgodności towaru z umową (całkiem słusznej zresztą) i zażądania wymiany na właściwy model. Tylko dobrze byłoby jeszcze zrobić zdjęcie stoiska w momencie kupowania, tak na wszelki wypadek :) |
Supermarkety śmierdzą! Wolę przepłacić te pięć czy dziesięć zygla i kupić elektronikę w normalnym sklepie. Na dodatek sprzedawca będzie z pewnością wiedział więcej niż "układacz towaru" w "dużo, tanio, kiepsko".
|
Pewnie wciskają Prince 1 - SILK + głośniki jako Prince 2. Maciej ma rację - patrzeć na pudełka. W Geancie już nie raz widziałem jak stoisko dumnie "mówiło" ,że tutaj jest Emperor II , a gdyby się człowiek nie przyjżał ,że na obudowie wciąż napisane Emperor ( bez dwójki ) to by wyszedł z jedynką. Namieszałem;) Trzeba jeszcze chyba troszkę poczekać jeśli chodzi o markety lub kupić w Ultimie.
|
ale wez to pod uwage, ze "towar przedstawiony w gazetce" moze sie roznic od tego prawdziwego - i czesto to zaznaczaja na oststniej stronie
i gazetka nie stanowi ... jakies tam *******y :> czyli zero praw klienta w "Naszym pieknym kraju" |
przecież to są dwa inne pudła, to jak można wcisnąć komuś Prince 1 jako Prince2 ?!...
Prince 1 ...: http://www.manta.com.pl/image/duze/D...Prince_PUD.jpg Prince 2 ...: http://www.manta.com.pl/image/duze/D...02silver3D.jpg |
Cytat:
Sam znam osobę, dla której jak sprzedawca powie że ten model lepszy, to ona uwierzy w to - a mnie za wtrącanie op..... Pozdrowienia ro29 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:41. |