![]() |
dzielenie obrazów alcoholem a zabezpieczenia
Witam.
Jak wiadomo nie można nagrywać na DVD więcej niż 2 GB w ISO (a w UDF nie chcę). Omijam to sobie tak, że ładuje obraz do wirtualnego napędu Alcohola, a następnie kreatorem odczytu zrzucam wirtualną płytę na dysk używając opcji "Dziel plik z obrazem co" Czy przy tej operacji nie utracę danych (np. subkanałowych) z zabezpieczonych płyt (tych obrazów robionych metodą *CLONECD* *AlcoholClone* *SFClone* *SFcure* itp.)? |
Czyżby nikt nie znał odpowiedzi?
|
tez bym chcial wiedziec :)
|
Biore jeden plik z NFO [Gra na płytce DVD]
Kod:
***9608;***9618; Image : mds+mdf ***9618;***9608; Więc prawdopodobnie więcej niż twoje magiczne 2GB. Mam pare obrazów płyt w ISO i moge nagrywać w Alcohol powyżej 2GB :|. O ile mnie pamieć nie myli ISO nie posiada informacji o zabezpiczeniu (albo ja już jestem taki zacofany). Coś mieszasz...;p |
Wydaje mi sie, ze on chce wrzucic caly obraz na plyte
Wiec jesli obraz ma ponad 2GB, to w ISO nie nagra Dlaczego nie chcesz UDF? Poza tym, do odpalenie gry potrzebny jest PELNY obraz, wiec Alcoholem nie podzielisz tak, zeby pozniej odpalic... Lepiej zrobic w WinRARze paroczesciowe archiwum, tak, zeby pliki mialy ponizej 2GB i juz mozesz wrzucic jako ISO Jak chcesz zagrac, rozpakowywujesz obraz na dysk |
Piterniel - nie o to iso chodzi ;)
ColD - czemu nie chcesz uzywac udf to tez nie wiem... dziala i jest kompatybilny ze wszystkim ale jak sie upierasz to odpowiedz na twoje pytanie brzmi: mozesz dzielic w alku i sie niczym nie martw |
Cytat:
Bo jesli nie, to nie moze tak zrobic bo nie odpali |
Cytat:
jest jeden warunek obraz tak podzielony musi być w jednym folderze |
Sprobuj tak zrobic z gra, ktora jest zabezpieczona StarForcem, czy z takiego scalonego obrazu ruszy?
Bo ja sie nie orientuje, wole caly obraz wrzucic na plyte... |
starforce nie ruszy naturalnie jest za dobry jak narazie :)
|
ja tam dzielę winrarem na pliki po 700 mega i nagrywam na DVD i tyle albo nagrywam udf ale na DVDki dwuwarstwowe...
|
też dobrze
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:49. |