Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Jak zweryfikować zapis SVCD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jak-zweryfikowac-zapis-svcd-58865/)

ed hunter 25.11.2005 01:12

Cytat:

Napisany przez joujoujou
A screeny gdzie? :bicz:

:mruga:

coś ty pił? :hmm:.....nie wiem ale mi się podoba :>

:P

joujoujou 25.11.2005 01:01

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja specjalnie na potrzeby tego topicu zrobiłem svcd jako obraz nero, nagrałem, zweryfikowałem, obejrzałem na kompie i stacjonarce i na koniec sprawdziłem czy na pewno nie działa ten pierwszy pomysł na chłopski rozum - nie dzia ła :D

A screeny gdzie? :bicz:

:mruga:

ed hunter 25.11.2005 00:58

ja specjalnie na potrzeby tego topicu zrobiłem svcd jako obraz nero, nagrałem, zweryfikowałem, obejrzałem na kompie i stacjonarce i na koniec sprawdziłem czy na pewno nie działa ten pierwszy pomysł na chłopski rozum - nie dzia ła :D

M@X 25.11.2005 00:41

Juz nero 6 to potrafi w jednej z ostatnich wersji, jednak problem tkwi w czym innym. Od dawna wypalam VCD i SVCD i ZAWSZE po weryfikacji nowo tworzonej kompilacji wyskakuja bledy sektorow i jest to NORMALNE! Dlatego tez radze wypalic jedna kopie, obejrzec film i jesli jest w porzadku zrobic jej obraz i nagrywac go przeprowadzac jego weryfikacje - taka czynnosc nero wykona juz bez zadnego problemu!

ed hunter 24.11.2005 19:33

Cytat:

Napisany przez ideJ
Chyba Cię zmartwię ale nie ma za bardzo jak przeprowadzić weryfikacji :(
W przypadku (S)VCD część informacji (ta największa czyli film) jest zapisywana bit-po-bicie na płytce (bez żadnej bazy w postaci filesystemu ISO-9660 czy UDF). Najpewniejszą metodą byłoby wypalanie na dobrej jakości nośnikach, dobrą nagrywarką z niezbyt dużą prędkością (x8 - x10). ImgBurn zdaje się potrafiłby cos takiego wypalić ale czy sprawdzić poprawność zapisu to już nie wiem (trochę czasu minęło odkąd ostatni raz oglądałem SVCD)
@ed hunter:
zrobienie tego w ten sposób niestety może zepsuć SVCD. Tylko drobna część SVCD to ISO-9660.

fakt. przepraszam za wypowiedź na chłopski rozum.

ale mam dobre wieści - nero 7 wypala obrazy z weryfikacją :D

ideJ 24.11.2005 17:53

Chyba Cię zmartwię ale nie ma za bardzo jak przeprowadzić weryfikacji :(
W przypadku (S)VCD część informacji (ta największa czyli film) jest zapisywana bit-po-bicie na płytce (bez żadnej bazy w postaci filesystemu ISO-9660 czy UDF). Najpewniejszą metodą byłoby wypalanie na dobrej jakości nośnikach, dobrą nagrywarką z niezbyt dużą prędkością (x8 - x10). ImgBurn zdaje się potrafiłby cos takiego wypalić ale czy sprawdzić poprawność zapisu to już nie wiem (trochę czasu minęło odkąd ostatni raz oglądałem SVCD)
@ed hunter:
zrobienie tego w ten sposób niestety może zepsuć SVCD. Tylko drobna część SVCD to ISO-9660.

superrrmario 19.11.2005 23:00

Czyli nagrac jak normalne cd z danymi? Stacjonarne odtwarzacze zobaczą coś takiego? Nie potrzebna jest alokacja plików tak jak w DVD ?

ed hunter 19.11.2005 22:41

wypakować obraz i nagrać z weryfikacją.

1. zamontować w wirtualnym napędzie, eksploruj i kopiuj - wklej.
2. .iso wypakowuje WinRAR

superrrmario 19.11.2005 22:04

Jak zweryfikować zapis SVCD

Witajcie. Musze nagrać ok. 40 płyt z prezentacją SVCD. Mam tę prezentację w formie obrazu. Płyty były w drukarni i widać na nich pewne skazy. Nagrywając obraz nie mam możliwości zrobienia weryfikacji zapisu a nie mogę wypuścić niepewnych nagrań. Jak to przeskoczyć

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:48.